Selecteer een pagina

NEW | The Body Shop Coconut bronzers for body & face

12 juni 2020

Hoewel ik me vroeger zeker uitgebreid heb gelaafd aan zon zonder een factor, inclusief de beruchte zonnebanken, ga ik tegenwoordig een stuk bewuster om met hoeveel zon mijn huid mag raken. Wekenlang zonnen op een bedje in Turkije is er niet meer bij, zeker dit jaar niet 😉 En Playa del Achtertuin is ook heerlijk, toch wil ik niet al teveel zon pakken want we weten allemaal dat dit de huid goed kan beschadigen.

Maar ik ben ook dol op een mooi gebronsd kleurtje. Het staat zomerser, frisser en ik zie er ook gezonder uit dan met mijn eigen bleke teint. Ik ben nog maar 1,5 jaar bekend met de zelfbruiners (als in, dat ik het ook echt gebruik) dus ik greep eigenlijk altijd naar Bondi Sands. Maar nu heeft The Body Shop ook fijne bronzers in het assortiment en ik testte ze uit!

Coconut Bronze tanning lotion

Er zijn 2 vloeibare bronzers bijgekomen dit jaar: de Coconut Bronze Gradual Tan Lotion en de Coconut Bronze Glowing Wash-Off Tan. De Gradual Tan Lotion bouw je in laagjes op: als je het elke dag in je huid masseert, krijg je vanzelf een egale stralende bronze teint. Dan moet je wel een trouwe smeerder zijn, en niet iedereen is dat haha! De Wash-Off tan werkt wat intenser: je smeert het op, de kleur is gelijk zichtbaar en in de avond kan je het afwassen. Hij werkt tegelijkertijd hydraterend en verfrissend. Uiteraard hangt er een zomers kokosnoot geurtje aan de lotions!

Op mijn arm zie je de donkere druppel, dat is de Wash-off tan. Die is een stuk intenser qua kleur! De Gradual Tan Lotion is lichter.

Coconut Bronze powders

De bronzing lotions zijn beide geschikt voor lichaam en gezicht, maar speciaal voor het gezicht heeft The Body Shop ook nog 2 powders uitgebracht. De Coconut Bronze Glow Powder is een highlighter en bronzer in 1. Hij geeft je een mooie gekleurde teint en een fijne shimmer.

De Coconut Bronze Matte Bronzing Powder geeft je juist een matte finish, dit heeft zeker mijn favoriet. Vroeger had ik ook altijd een matte bronzer. Super fijn ook om te contouren!

 

Er zit een poederdonsje bij waarmee je de poeder kan aanbrengen maar wees gewaarschuwd: hij is echt sĂșper gepigmenteerd en binnen no time heb je een dikke laag kleur haha. Ik vond hem erg intens! Een luchtige kwast is naar mijn idee beter.

Zelfbruin-tips

  • Eerst even lekker scrubben! Je huid moet vrij zijn van dode huidcellen.
  • Zorg voor een gehydrateerde huid. Ga je zaterdagochtend bruinen? Smeer dan vrijdagavond je benen in met een hydraterende butter of yogurt.
  • Gebruik een goede handschoen. Mijn ervaring heeft geleerd dat bronzen met je handen nooit mooi egaal wordt. 
  • Zorg ervoor dat je de bruiner goed laat drogen voor je kleding aantrekt. De meeste bruiners beloven niet af te geven, maar vaak gebeurt dit wel. Geef het dus de tijd!

Ik heb deze producten van The Body Shop gekregen. 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...