Ik wil wel eerlijk zijn: ik weet niet 100% zeker of het aan Corona ligt, of aan het feit dat ik verhuisd ben en me hier anders voel. Kalmer, rustiger. Heb nog steeds het gevoel dat ik op vakantie ben, ook al werk ik elke dag, haha. Inmiddels werk ik weer op kantoor, maar zodra ik thuis kom is het gelijk rust.

Feit is wel dat ik meer tijd neem voor self-care. Want die tijd is er ook. We hebben dit allemaal.

Geen files

Toen ik ging verhuizen, was ik voorbereid op verkeersdrukte. Normaal fietste ik elke dag 15 minuten heen en terug, maar nu moest ik 30 minuten heen, 30 minuten terug. Zonder file. Maar van collega’s die in dezelfde plaats wonen, begreep ik dat het gerust 1 a 1,5 uur kon duren voordat je thuis was. Met name in de middag. Maar ik ben nu gewoon met een half uur thuis. En dat betekent gelijk koken, op tijd eten en de hele avond ligt nog voor je! 

Daarbij komt ook dat ik een nogal aggressieve verkeersdeelnemer ben, dus het feit dat er minder verkeer is op de weg zorgt ervoor dat ik geen stress ervaar tijdens mijn pendels 😉

Je mag nergens heen

Voor veel introverte mensen en mensen die hun personal space overwaarderen, is dit een fijne tijd. Ik houd wel heel erg van gezelligheid, dingen doen en mensen zien, maar ik ben dit ook gaan waarderen. Tijd over, rust. Geen moetjes. Dit geeft meer rust. Geen stress dat je ergens op tijd moet zijn, geen volle agenda en daardoor uiteraard geen besmettingsgevaar.

En als je dan wel eens iemand ziet, op afstand uiteraard, is dit extra gezellig. Je waardeert die gezelligheid meer!

Meer skin- & bodycare

Omdat ik wel meer reistijd heb, moet ik ook wel eerder op dus dat betekent ook eerder naar bed. Ik heb best wel een uitgebreide skincare routine ‘s avonds, en nu neem ik daar lekker ruim de tijd voor. Grondig m’n gezicht reinigen en sprayen met tea tree water van Lush. Ondertussen m’n armen en benen insmeren met een dikke bodybutter, en terwijl dat intrekt m’n gezicht rollen met de dermaroller en erna lekker oogcreme, serum en nachtcreme. 

Rustig weekend

De weekenden zijn open en leeg. Ik heb geen drukke agenda dus het lijkt wel alsof m’n lichaam hierdoor ook ontspannener is: ik kan opeens uitslapen! Kan ook te maken hebben met de rust van een dorp en het nieuwe bed 😉 Maar waar ik voorheen in het weekend vaak om half 7 klaarwakker was en de druk voelde om dingen te gaan doen, word ik nu rustig om 9 uur wakker en start ik kalm op.

Sporten

Ik ben weer begonnen met sporten en ook daar heb ik besloten lief voor mezelf te zijn. Ik sport nu om de dag 20 minuutjes. Ik wil sporten weer leuk gaan vinden en geen must. Daarom doe ik rustig aan: ik heb vaak de neiging te lang en teveel te doen, wat mijn rug niet aankan. Al vaak heb ik gehad dat ik na een training krom liep. Kiezen voor deze rustige aanpak is ook selfcare, vind je niet?

Beter eten

Dit is allemaal een voortvloeisel uit meer tijd hebben: ik heb weer meer tijd om gezond eten te preppen. Zowel voor thuis en op kantoor! Dat voelt goed en draagt ook bij dat ik meer energie heb om te sporten. En als je je huid goed verzorgt, moet je de binnenkant ook goed verzorgen vinnik. Het is eigenlijk wel een goeie cirkel zo he? 

Hoe benut jij nu je extra vrije tijd? Besteed je ook meer tijd aan selfcare?