Selecteer een pagina

Bietenburgers maken van pulp uit de slowjuicer

01 mei 2020

Vorige maand verkochten we officieel ons huis. De handtekeningen werden gezet en de financiën werden afgehandeld. Na de gehele verbouwing en verhuizing was er gelukkig nog wel wat geld over van de verkoop 🙂 En in overleg deden mijn vriend en ik onszelf iets cadeau. Hij een boormachine, ik een slowjuicer. Ik was altijd al een groot smoothiefan, maar ik wilde toch ook wel eens verder experimenteren met bijvoorbeeld eigengemaakte notenmelk, gembershots en frisse sapjes zonder pulp.

Ik kocht een slowjuicer van Philips * en ging gelijk los met allerhande sappen. Het mooie van zo’n juicer is dat het pulp wordt opgevangen in een bak, waarna het heel easy in de groene bak kan gooien. Ik las wel her en der dat je ook dingen kon doen met het pulp, maar omdat ik altijd alles bij elkaar liet vallen vond ik dat geen goed idee. Maar na een week juicen besloot ik dit wat gestructureerder aan te pakken en maakte ik eerst bietensap. Het pulp hield ik vervolgens apart. Hetzelfde deed ik met wortels, en die pulp gebruikte ik voor een worteltaart. De bietenpulp gingen in burgers, besloot ik!

Na wat gegoogle op diverse receptensites wist ik inmiddels een beetje wat goed zou smaken dus ik ging aan de slag met een recept. En deze wil ik jullie niet onthouden, want hij was heerlijk!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • pulp van 5 bietjes
  • 150 gram havermeel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • gedroogde rozemarijn
  • 125 gram feta

Voor het jasje:

  • hamburgerbroodjes van de AH (die zijn het lekkerst!)
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • Griekse yoghurt
  • komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout

Hoe maak je de bietenburger?

Voeg de pulp samen met de havermeel en het ei. Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook en meng dit weer met het bietenpulpmengsel. Voeg wat rozemarijn toe en verbrokkel de feta. Maak hier 4 burgers van, leg ze op een bord en dek ze af met wat folie. Leg ze even een uurtje in de koelkast zodat ze goed kunnen samenklonteren.

Bak ze na een uurtje in een beetje olijfolie. Je kan ze niet per se fout bakken, maar ik bakte ze om en om tot ze een beetje krokant eruit zagen. Maak ondertussen het broodje klaar.

Rooster de broodjes in de toaster of in de pan met een beetje olie tot ze lekker knapperig zijn.

Maak een sausje van de Griekse yoghurt, kleine stukjes komkommer, knoflook en peper en zout. Snijd de avocado in dunne plakjes. Beleg het broodje met de saus, de burger en de avocado en dek hem af 🙂 Man, wat is dit lekker. Eet smakelijk!

 * Dit is een affiliate link

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...