Selecteer een pagina

NEW IN | Silk Skin IPL Laser Hair Removal handset

03 april 2020

Sinds augustus vorig jaar laat ik elke maand mijn oksels laseren. Ik hoefde nog maar 2 of 3 keer en dan zou ik klaar zijn voorlopig, maar toen kwam het Corona-virus, gingen schoonheidssalons dicht en kon ik er niet meer terecht. Ik haalde mijn schouders op, begreep het volledig en legde me neer bij het idee dat ik voorlopig nog niet klaar zou zijn met laseren. Er zijn momenteel veel ergere dingen in de wereld gaande dan mijn harige oksels, dus so be it. Prioriteiten he. 

Maar alsof Silk Skin het aanvoelde, vroegen ze me of ik hun IPL handset wilde uittesten. Een IPL apparaat stond zeker hoog op m’n lijstje om zelf te kopen, voor m’n benen en bikinilijn sowieso, maar vanwege de verbouwing had het zeker geen prio om zelf een dergelijk apparaat te kopen. Dus já, de handset testen wilde ik zéker!

 

Silk Skin IPL Handset

De Silk Skin IPL Handset is een heel klein en sexy ogend apparaatje, en als je de gebruiksaanwijzing goed leest kán je het niet fout doen. Op de achterkant zit een knop (bovenin) die groen kleurt als hij aanstaat. Als je hier op klikt, kan je de intensiteit van de flitsen bepalen.

Op de voorkant zit de knop die je indrukt zodra je wil flitsen. Can’t go wrong there!

Hoe werkt IPL?

Wanneer de IPL handset op je haartjes gebruikt wordt, absorberen de haren de IPL (Intense Pulsed Light) die vervolgens de haarcellen verwarmen en vernietigen. Deze set is perfect voor je oksels, bikinlijn, benen, maar ook op andere delen zoals je gezicht en armen. De SilkSkin IPL Handset wordt geleverd met 400.000 flitsen, wat betekent dat hij 12 jaar mee kan gaan (mits je je aan de guidelines houdt van SilkSkin :)) 

Dus ik scheerde mijn oksels nog eens, deed geen deo op en plugde het apparaatje in. De handset wordt geleverd met een lang snoer (handig!) waarmee je hem op het stopcontct aansluit. 

Ja, ik vond het eerst wel even spannend om het zelf te doen. Normaal lig ik op een behandelbankje met een bril op en sta ik binnen een minuut buiten; ik was benieuwd hoe ik dit nu zelf ging doen. Ook zo vlot? En mis ik dan niet stukjes?

Dus het leek me wijs om even tegenover de spiegel te gaan staan. Niet te dichtbij, maar wel dichtbij genoeg zodat ik het oppervlakte goed kon zien. En eigenlijk ging het super makkelijk! Ik voelde me helemaal professioneel en binnen een paar minuutjes was ik inderdaad klaar met m’n oksels. Ben zeer benieuwd als ik dit op m’n bikinilijn ga proberen! Daar irriteren de haartjes me altijd het meest.

Silk Skin raadt aan om de eerste 8 weken 1x per week te flitsen. Erna kan je als onderhoud 1x per maand flitsen. Dus dat ga ik braaf doen en ben ik hopelijk helemaal ready for summer binnenkort!  

Ik heb de Silk Skin IPL Handset gekregen. 

Toevoeging juli 2020: regelmatig krijg ik de vraag hoe het is afgelopen met de kuur. Inmiddels ben ik zwanger geworden en uit veiligheidsoverwegingen heb ik de kuur niet doorgezet. 

Margo

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...