Selecteer een pagina

Van 2019 naar 2020

30 december 2019

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog plaatste. Een week of 6 inmiddels, denk ik? Waar ik me hier vroeger altijd enorm druk om kon maken #prestatiedruk heb ik het dit jaar lekker losgelaten. Life got in the way, heb ik regelmatig gedacht. Moet kunnen en moet geen probleem zijn, toch? Want er is dit jaar nogal wat gebeurd! Zin in een recap? Komtie!

My neck, my back…

Januari begon vervelend: na een brakke 1 januari werd ik de volgende nacht wakker met vreselijke rugpijn. M’n rugpijn was al vervelend aanwezig sinds november en ik ging trouw naar de fysio. Maar nu was het echt op een toppunt. Of dieptepunt? πŸ˜‰ Ik werd huilend wakker en kon alleen maar huilen. Ik had nog nooit zo’n pijn meegemaakt. M’n vriend belde de spoedeisende hulp. We hadden geen idee wat het kon zijn en hij schoot aardig in de stress. Na wat vragen hoefde ik niet langs te komen: ze constateerde door de telefoon al een hernia. Ik kon niet lopen, voelde m’n voet niet en m’n hele been tintelde. Ik moest onder een warme douche gaan staan, pijnstillers nemen en een kruik er tegenaan leggen. De volgende ochtend kon ik gelukkig terecht bij de huisarts, die inderdaad hetzelfde vaststelde. Huilend beantwoordde ik zijn vragen en hij schreef me zwaardere pijnstilling voor, in combinatie met bedrust – maar niet teveel. Beweging was goed, werd me verteld.

Na een paar dagen op bed met Tramadol was ik het spuugzat. Bijna letterlijk, want ik werd kotsmisselijk (en heel moe) van de pijnstilling. Ik sliep, las boeken, en sliep weer. Gelukkig kon ik vaker bij m’n fysio terecht. Hoewel de huisarts het niet aanmoedigde (maar het ook niet afraadde), kon zij me toch soepeler maken. Elke keer als ik bij haar de deur uit liep, voelde ik me ietsje beter. Na 5 dagen geneuzel op bed wilde ik weer aan de slag. Niemand vond dat een goed idee, vooral niet omdat ik op de fiets ging, maar beweging was goed, toch? Ik werkte een week 50%: zitten deed echt veel teveel pijn, dus om 12u had ik het vaak wel gehad en ging ik weer slapen. En aan het eind van de week ging het ook echt beter, maar pijnloos zou ik pas in december van dit jaar worden.

Ik ben mezelf meerdere keren tegengekomen dit jaar. Ik had een routine van 4x sporten per week, maar dit kon niet meer. 1x was vaak al teveel. Ik ging vaak onbewust over m’n grens heen, en na het sporten liep ik vaak weer een week krom. Letterlijk, ja πŸ˜‰ Regelmatig zat ik weer huilend op bed en ik voelde me een bejaarde. Ik zag tegen alles op: weekendjes weg met vriendinnen, vakantie want vliegtuig, lange autoritjes, een avondje stappen want heel de avond staan… Ik wilde en kon het niet accepteren dat dit m’n voorland moest zijn. Ik was 31, dit kan toch niet?!

In oktober ging ik voor het eerst langs een osteopaat. Ik ben m’n fysio heel dankbaar voor wat ze heeft gedaan, maar ik had inmiddels 12 behandelingen versleten en het werd nooit helemaal 100%. Via m’n werk kwam ik bij een osteopaat terecht en met het motto “baadt het niet, dan schaadt het niet” in mijn hoofd, ging ik volledig blanco bij hem langs. Lang verhaal kort: 3 behandelingen en ik ben een ander mens. Het plan is om zo nu en dan nog even voor ‘onderhoud’ langs te gaan. Ik merk dat m’n rug nu al wel weer wat vaster gaat zitten dus het kan geen kwaad dat ik straks weer ga. Maar ik ben pijnloos, soepeler en ik kan weer meer sporten! Hierdoor worden m’n benen weer sterker en daar voel ik me ZO goed bij. Ik sluit het jaar op lichamelijk gebied een stuk beter af dan dat ik begon!

De strijd tegen de kilo’s

Dit brengt me bij het volgende: ook zat ik dit jaar beter in m’n vel dan ooit. Ik viel 17 kilo af – dat verhaal lees je hier. Daarom wijd ik er hier niet teveel over uit. Maar m’n zomer ging heerlijk voorbij. Ik voelde me beter dan ooit in m’n nieuwe maat en de manier van eten beviel me top.

Eerlijk is eerlijk: ik ben na oktober ook wel weer wat kilootjes aangekomen. Maar ik heb mezelf gedwongen om me daar niet druk om te maken. Voor het eerst in m’n leven πŸ™‚ haha, mijlpaaltje! Ik heb genoten van de feestdagen en mezelf volgepropt met chocoballen en rode wijn. Maar ik heb ook wel weer zin om even de beuk erin te gooien op dat gebied (niet het chocoballen gebied ;)). Zeker nu ik weer meer kan sporten, ga ik knallen in de sportschool en knallen met m’n voeding. Ik merk dat alle kleding weer wat strakker gaat zitten, een betere motivatie is er niet, toch?

Verhuizen!

In mei kochten we een ander huis. Hoewel verhuizen totaal niet op de planning stond, werd mijn vriend in april opeens verliefd op het huis van m’n broer & schoonzus. Dit huis staat in het dorp waar we beiden zijn opgegroeid. Ik kom al 15 jaar in dat huis, en hij ook al 5 jaar, en ik had nooit serieus nagedacht om er te gaan wonen. Teruggaan naar mijn oude dorp stond ook niet bovenaan m’n lijstje. Maar mijn vriend kreeg het huis niet uit z’n hoofd en na wat serieuze gesprekken erover zei ik: bel m’n broer dan, als je zo graag wil. Ik dacht: dat doet hij toch niet! Maar hij deed het wel en zomaar hadden we een ander huis gekocht.

Ik ben altijd een open boek en ik zal ook nu eerlijk zijn: ik moest heel erg aan het idee wennen. Na 10 jaar stad… etc etc. Maar even relativeren: het is alsnog maar een halfuurtje rijden naar de binnenstad. En we ruilen het in voor een vrijstaand huis, een garage, een tuin, meer ruimte en rust! Familie en vrienden dichtbij en een huis wat we 100% naar ons eigen zin kunnen maken. Alleen maar voordelen dus!

Naarmate we meer plannen gingen maken voor het huis kreeg ik er steeds meer zin in en inmiddels kan ik niet meer wachten! Nog maar een week of 7 voordat we de sleutels krijgen. De gehele verbouwing is rond en gepland, grote meubels zijn besteld en inmiddels ben ik me al met futiliteiten zoals beddengoed en kussenhoesjes aan het bezig houden πŸ˜‰

Makelaarsfoto van onze huidige woonkamer πŸ™‚ Wat een fijne plek is dit ook he!

Het voelt heel bijzonder om het huis van m’n broer te kopen. En ik kijk er heel erg naar uit om dichter bij familie te wonen! Hij heeft ondertussen de sleutels van hun nieuwe huis gekregen en daarmee voelt het weer als een stapje dichterbij.. SPANNOND!

Ook ons eigen huis is na een spannende periode van 7 weken verkocht en we hebben de nieuwe bewoners ook al ontmoet. Zij hebben er heel veel zin in en vinden ons huis te gek (wij ook nog steeds!). Ik vind het superleuk dat zij zo blij zijn ermee, dat maakt het voor ons ook minder treurig om te vertrekken.

Eind maart willen we over, dus de komende periode zal wederom een drukke worden. Verwacht niet teveel op de blog, maar wel op de insta natuurlijk!

De Gram

Voor m’n gevoel was Instagram dit jaar minder moeten en meer leukigheid. Ik vond in 2018 al een draai op IGTV en dat heb ik lekker doorgezet dit jaar. Er waren minder samenwerkingen, en dat gaf me meer ruimte om creatiever te zijn eigenlijk. Gek he, hoe dat werkt? Ik heb besloten meer met beauty en voeding te doen op m’n feed, en niet alleen meer m’n eigen smoelwerkje te tonen. Dit heeft alsnog de overhand, maar er zit wat meer balans in!

De perfecte feed hebben we allang overboord gegooid en het elke dag plaatsen is ook geen must meer. Jammer voor je engagement ja, maar er zijn belangrijkere dingen op de wereld. Het tijdperk dat ik me daar druk om maakte, ligt ook achter me. Heerlijk! Ik heb een superfijne groep volgers waarmee ik altijd leuk contact heb in DM en in comments. Dat vind ik nog wel het leukste. De volgersaantallen hou ik me ook niet meer mee bezig. Tuurlijk heeft dit ook te maken met het feit dat het maar een hobby is. Ik heb al vaker gezegd dat ik gek ben op m’n werk en dat daar altijd m’n prio zou liggen. En zoveel stress (en negatieve energie van vervelende mensen die af en toe langs komen) moet een hobby toch helemaal niet kosten?! Dus: in 2020 houden we het leuk. Period!

Was dit alles? Zeker niet..

  • Op het werk gaat het super. We hebben een tof team en doen leuke projecten. Ik ga elke dag met veel plezier erheen!
  • M’n vader lag een tijdje in het ziekenhuis en m’n moeder kreeg een nieuwe knie. Ik ben super dankbaar dat het inmiddels met beide weer goed gaat!
  • Familie en vrienden die zwanger worden en gaan trouwen: dit vulde mijn hart met liefde dit jaar.
  • Ik heb een aantal nieuwe, waardevolle vriendschappen gesloten en bestaande vriendschappen mogen verdiepen.
  • Ik heb yoga ontdekt – en daarbij zo’n waardevolle vriendschap gesloten, met iemand van wie ik elke week wel iets nieuws leer – en hier goed m’n weg in gevonden. Heel veel zin om in 2020 meer yoga te leren!
  • Ik ben deze laatste maanden meer geld gaan investeren in m’n lichaam en huid, en minder in zaken zoals kleding en schoenen. Dit voelt goed voor mij. Consuminderen, dat kan m’n kledingkast wel gebruiken. Alles wat daar ligt is tijdelijk. Met je lijf moet je nog jaren vooruit!
  • M’n vriend heeft een grote stap gezet in z’n loopbaan en ik ben apetrots op hem, en op zijn lef, dat hij ergens voor gaat.. We hebben er veel over gepraat en ik steun hem hier 100% bij. Wat de toekomst gaat brengen weten we nog niet, maar zolang we samen zijn komt alles vast goed.
  • We hebben een fantastische vakantie in ItaliΓ« gehad met vrienden en ik zou hem zo weer over doen.
  • Met mijn psoriasis ging het begin dit jaar flink downhill, maar gelukkig is het in de loop van het jaar steeds beter gegaan. Ik ben blij dat het op dat gebied rustig is.

Eigenlijk geef ik 2019 een dikke voldoende! De pijn zou het gemiddelde flink omlaag trekken, maar omdat het nu zo goed gaat heb ik dat cijfer maar weg gegumd πŸ™‚ Ik hoop dat jij ook een goed jaar had en dat 2020 ook heel mooi mag worden.

Voor nu, veel liefs en we spreken elkaar vast volgend jaar!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...