Selecteer een pagina

Salcura Bioskin Junior: perfect voor de gevoelige kinderhuid!

29 oktober 2019

In het verleden heb ik hele positieve ervaringen gehad met Salcura Bioskin. Zelf een enorm lastige huid hebbende, was ik in het verleden altijd op zoek naar producten die irritatie, jeuk en droogheid konden verzachten. Inmiddels heb ik een fijne routine gevonden met meerdere producten, zowel shampoo en conditioner als fijne smeersels voor de huid. Een deel van die routine bevat zeker de Salcura Bioskin producten!

Toen ik een persbericht kreeg van Salcura met producten voor kinderen dacht ik gelijk aan mijn nichtje van 5. Een lastige huid zit namelijk in de familie 🙂 Ik wilde kijken of deze producten ook voor haar zo goed zouden werken dus ik vroeg een paar producten aan. Ik kreeg een superfijn pakketje opgestuurd van het PR-bureau dus er kon gelijk getest gaan worden!

Salcura Bioskin Junior helpt tegen een droge jeukende huid, rosacea, eczeem, psoriasis en dermatitis. Ik heb keratosis pilaris op m’n armen (rode bultjes, jeukt niet maar het lijkt altijd wel extreem droog en voelt heel bobbelig) en mijn broer herkende dit ook bij m’n nichtje.

De producten van Bioskin zijn vrij is van schadelijke ingrediënten zoals steroïden, SLS, sulfaten of siliconen. De Bioskin Junior producten zijn geschikt voor baby’s en kinderen vanaf 3 maanden (en je kan ze gebruiken tot ongeveer 11 jaar).

De verpakking van het product is lief en kindvriendelijk, maar overduidelijk herkenbaar van Salcura!

Salcura Bioskin Junior Daily Nourishing Spray

De titel van het product zegt al genoeg: hij is heel voedend. Mijn ervaring met de Dermaspray was ook dat het heel voedend was, dus ik was benieuwd hoe dit bij haar zou vergaan. De spray trekt super snel in (zeker op een droge huid!). Je voelt echt dat de huid de spray absorbeert.

De Spray bevat Duindoorn voor de dagelijkse verzorging en nieuwe huidcel generatie, Engelse Lavendel om de huid te kalmeren en Rozemarijn om de aanmaak van collageen te ondersteunen en de huid diep te reinigen.

In eerste instantie begon het bij haar flink te jeuken toen het gesprayd werd. Een teken dat het werkt?! De spray bevat namelijk geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen die de kwetsbare huid kunnen irriteren. Vervolgens gebruikten ze de Outbreak Rescue Cream! De combinatie van spray en creme vond ik altijd perfect.

Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream

In mijn ervaring worden cremes tegen huidziekten vaak verrijkt met steroïden. Voor ernstige huidziekten werkt dit ook echt goed: hier spreek ik uit ervaring. Ik zou bijvoorbeeld voor de psoriasis op mijn hoofd niet kunnen zonder hormoonzalf/gel. Hoewel vette cremes en voedende producten wel zorgen tegen de droogte, gaan ze niet de hardnekkige plekken tegen en daarom heb ik die steroïden wel nodig.

Voor het voeden van een zeer droge huid zijn die steroiden niet nodig en daarom heeft Salcura ze ook niet in de cream gedaan 🙂 De outbreak cream mag daarom ook gewoon op het gezicht gebruikt worden!

De creme beviel mijn nichtje (met name mening van schoonzus, ok 😉 ) goed en de huid verzachtte al na 1x gebruik. Ze smeren haar armpjes elke avond in zodat het lekker heel de nacht kan intrekken. Na een paar dagen waren de bultjes bijna weg – precies mijn ervaring! Fijn om te horen dat het bij haar ook zo goed werkt. Zodra ze ouder wordt, kan ze overstappen op de producten voor volwassenen haha!

De producten van Salcura hebben zoals altijd een fijn prijsje – de Spray is € 19,99 en de Outbreak cream kost € 14,99.

Je kan deze fijne producten onder andere shoppen op de site van Salcura zelf, maar ook bij Holland & Barrett (die ook vaak fijne acties hebben!)

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...