Sinds kort sta ik elke dag een half uur eerder op en wow, ik wist niet dat het zo’n verschil zou maken. Ik wil ernaartoe werken om nog eerder op te staan zodat ik ook écht nog andere dingen kan doen in de ochtend, maar nu merk ik al een hoop verschillen en deze deel ik graag met je!

Sinds ik een vast ritme heb, ben ik sowieso wel een ochtendmens geworden. Ik ben geen snoozer, ik sta het liefst snel op en uitslapen in het weekend is mij al jaren niet meer bekend. Zelfs met een kater ben ik nog vroeg wakker, haha! Misschien word jij ook nog een ochtendmens met deze tips 😉

Rustig opstarten

Ik heb er een hekel aan om met een zweetlip door het huis te rennen om alles te verzamelen. Toch gebeurde dat net te vaak. Zelfs met m’n jas aan rende ik nog 2x de trap op en af omdat ik weer iets vergat of kwijt was. En dan begin ik al geïrriteerd aan de fietstocht, kom ik geïrriteerd aan op kantoor… etc.

Nu ik een half uurtje eerder op sta, heb ik een veel relaxtere routine. Ik snooze 1 keertje, ik ga douchen (met de hittegolf ging ik na het douchen nog heel even op bed liggen om af te koelen, haha!) en vertrek erna naar de keuken. Ontbijtje maken en eten (als ik geen meeneem-smoothie-ontbijt heb) en eventueel een wasje erin doen, en vervolgens rustig make-uppen en haren doen. Perfect!

Een beter humeur

Door die rustige opstart, en het feit dat ik huishoudelijke klusjes in de ochtend al kan doen, ben ik veel relaxter en voel ik me al productief voordat ik überhaupt aan het werk ben. Dit geeft me dus een goed gevoel en daardoor heb ik een goed humeur gedurende de hele dag!

Daarbij komt ook dat ik op tijd weg kan naar kantoor – soms zelfs vroeger dan gebruikelijk – waardoor het op de weg nog rustig is en het fietsen veel fijner is. Minder ergernis = fijner begin van de dag!

Productiever op werk

Ook een fijne bijkomstigheid: doordat ik thuis al productief ben, ebt dit door in m’n werkzaamheden op kantoor. Ik ben goed uitgerust en daardoor gefocussed, en ik heb gelijk zin om te knallen zodra ik mijn iMac aanzet 🙂

Dit doet echt wonderen voor de productiviteit over de gehele dag. En, mooi meegenomen, als je een kwartiertje eerder begint, en je doet dit elke dag… kan je vrijdag lekker wat eerder weg, haha!

Straks zou ik nog wel wat eerder op willen staan om bijvoorbeeld ‘s ochtends yoga te doen of een kleine training te doen.. maar babysteps he, babysteps 😉

Ben jij een ochtendmens en sta je ook vroeger op?

Photo by Tracey Hocking on Unsplash