Selecteer een pagina

3x makkelijke recepten met maar 6 ingrediënten

21 september 2019

Sinds ik een fanatieke pinner ben, vind ik het fijn als ik pins direct kan lezen in plaats van dat ik 10x moet doorklikken en op rare websites met 100 ads terecht kom. Daarom ben ik zelf ook van sommige recepten op mijn ‘In de Keuken’ bord leesbare pins gaan maken. Vaak zijn dit de makkelijkste recepten met een aantal ingrediënten, en ook de recepten die weinig uitleg nodig hebben. Vandaag deel ik een paar van deze simpele recepten op hetismarg.nl!

Courgettesoep met zalm

Soep is een van de makkelijkste en meest vullende maaltijden. Deze groene smakelijke kom zit bomvol groente, gezonde vetten en eiwitjes.

De ingrediënten vind je in de afbeelding!

Hoe maak je het?

Bak de courgette aan in een pan met olijfolie, ui en knoflook. Verhit in een soeppan wat olie en ‘smelt’ de spinazie. Doe de courgette erbij en giet er 400 liter water en een bouillonblokje bij.

Nadat de soep 15 minuten heeft gekookt, kan je hem even laten afkoelen en vervolgens pureren. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en giet deze op de gepureerde soep. Doe hetzelfde met de zalm en voeg eventueel nog wat roomkaas (lactofree) aan toe. Hiermee maak je de soep wat romiger!

Eetse!

Groene ontbijtsmoothie

Groene ontbijtsmoothies zijn mijn favorite! Gooi alles in een blender en je ontbijt is klaar. Ik haal vaak 3 of 4 glazen uit een volle blender en daar doe ik dus heel de ochtend mee. Ik ben heel de tijd aan het drinken dus ik zit gewoon heel de tijd vol.

Een goede smoothie maken is moeilijker dan men denkt. Vaak hoor ik dat men een hele berg fruit in een blender doet, met een beetje yoghurt en een handje spinazie en klaar. Maar juist een goed vullende smoothie maken is de kunst!

Zorg ervoor dat je smoothie altijd vetten bevat. Deze kan je halen uit een avocado, kokosmelk of zaden, pitten of noten. Cashewnoten zijn lekker in een smoothie, en zonnebloempitten of pompoenpitten. Door deze vetten zit je bomvol en kan je heel de ochtend vooruit!

Lees ook: 3x vullende ontbijtjes

Lees ook: 15 kilo afgevallen, hoe heb ik dat gedaan?

Mexicaanse bowl

De pokébowls en sushibowls zijn helemaal hip tegenwoordig. Maar ik vind het net zo gezellig om allemaal andere bowls te maken 😉 Eigenlijk zijn het gewoon netjes ingerichte salades, toch?!

De spinazie gebruik ik in dit geval als bodemvuller. Vaak zijn dit soort bowls met rijst of iets dergelijks, maar ik eet liever geen snelle carbs dus ik gebruik spinazie of paksoi als het een Oosterse bowl is.

De gehaktballetjes bak ik in een beetje olijfolie en snijd ze vervolgens in partjes zodat ze makkelijker hapbaar zijn 😉 Ik kies altijd voor de biologische balletjes van de Appie, die zijn heel lekker van smaak!

De kidneybonen en mais meng ik met elkaar en ook de komkommer en de tomaatjes snij ik klein. Eventueel kan er nog een half avocadootje bij voor wat extra vulling! Maar ja, dan heb je 7 ingrediënten 😉

Een bak zoals dit heeft geen dressing nodig, hij is al lekker sappig van zichzelf. Hmmm, heb er gelijk weer trek in!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...