Ik heb een tijdje rust gehad van de blog (maar niet van de rest van het leven, haha) maar ben in de tussentijd wel actiever geworden op Pinterest. Yes, ik ben een enorme achterloper, I know, maar nu ik heb door heb vind ik het super leuk. Ik groei al in kijkers, in volgers nog niet echt 😉 En door Pinterest heb ik ontdekt wat mijn passies steeds meer worden (naast fashion, hoewel ik Pinterest daar niet echt een goede bron voor vind): gezond voedsel, dit lekker koken en volop delen. Straks met de inrichting van het nieuwe huis zal dat ook een actiever punt worden, maar voor nu is het sowieso food. Healthy food!

En hoewel ik geen master ben in food fotografie, ga ik er toch meer mee doen. Het feit dat ik geen master was hield me altijd tegen in het plaatsen van zulke posts, maar hoezo eigenlijk? Ik laat me op mode gebied ook toch niet tegen houden? Dus let’s go.

Een simpel receppie, wat een ultieme favoriet is! Ik was door dit gerecht geïnspireerd door mijn immer recepten bron Puur Figuur, en gaf er (zoals altijd) een eigen draai aan.

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon

  • 1 courgette
  • halve avocado
  • 20 gram pijnboompitjes
  • scheutje citroensap
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • halve portie falafel

Hoe maak je het?

Snij de courgette in slierten (of doe het met zo’n hippe spiraalsnijder die ik dus niet heb) en kook een pan met water. Als dit kookt, blancheer je de slierten 3 minuten.

Bak de falafel in een ruime scheut olijfolie (ik vind het het lekkerst als het ietwat knapperig is).

En in de tussentijd maak je de avocadosaus. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees in een bakje en doe de pijnboompitten, de knoflook, zout, peper en de citroensap erbij. Pureer dit met een staafmixer.

Zodra de courgette geblancheerd is mix je de saus door de slierten heen en laat dit even rusten. Uiteindelijk drapeer je sierlijk de falafel op dit heerlijke bakje en eet smakelijk! Zo simpel kan het zijn 🙂

Deze vega courgetti kan ook prima een nachtje in de koelkast bewaard worden om de volgende middag bij de lunch opgegeten te worden. Heerlijk!

Vega courgetti recept

Ben je ook een fanatieke pinner & heb je zin om mij op NOG een medium te volgen? https://nl.pinterest.com/itismarg/ 

Here it is. Schaamteloos. Mijn volledige link.