salade met indische kip

Easy to go recept: de laagjessalade (met Indische kipdijfilet!)

Jaaa, daar is weer een receppie! Deze maak je het beste de avond van te voren, dan kunnen de smaken lekker mengen. Daar hou ik van! De laagjes van deze salade hebben niet echt meerwaarde, maar ik vond het wel gezellig staan 😉

Je hebt nodig:

  • 1 bakje gerookte kipfilet (smaakje Indisch, bij de Jumbo!)
  • Een stronk paksoi
  • Halve avocado
  • Halve komkommer
  • 50 gram mango
  • 100 gram wortel
  • Een eetlepel pindapasta
  • Scheutje kokosmelk
  • Scheutje sojasaus
  • Cashewnoten
  • Beetje limoensap
  • 100 gram venkel

Deze salade kent geen regels, maak laagjes naar je eigen zin! 🙂 Ik begon met de paksoi, vervolgens de avocado, de venkel, wortel, mango en komkommer. Sprenkel er een beetje limoensap overheen!

Dan de kip on top en uiteindelijk nog wat nootjes.

De zelfgemaakte pindasaus maak je door de pindapasta, de sojasaus en de kokosmelk te verwarmen en te mengen in een pannetje. Laat het even opwarmen (niet koken!) en laat het erna weer afkoelen voordat je het over de salade heen giet.

De volgende dag wens ik u veel eetplezier 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *