Selecteer een pagina

Zelfbruinen voor beginners: mijn eerste ervaring met Bondi Sands

02 mei 2019

Tenzij je het derde weekend van april moest werken, heb je geen excuus gehad om niet in de zon te liggen, amirite? Het paasweekend was zonovergoten en Nederland trok massaal de korte broek aan. Of rok. Of jurk. Hoe dan ook: melkflessenweer! Ik heb altijd spierwitte benen, die op hun beurt ook nog eens vol zitten met blauwe plekken. I bruise easily, kan er niks aan doen. Maar het is geen gezicht. Met een beetje bruin op de benen valt dit veel minder op, maar eer dat die benen een beetje bruin zijn op natuurlijke wijze zijn we gerust 3 maanden verder. Tijd voor bruin zonder zon!

Voorheen had ik ook wel eens zelfbruiners gebruikt van bepaalde huismerken, maar nu wilde ik het eens goed doen. Geïnspireerd door Melissa schafte ik op de vrijdagavond voor Pasen halsoverkop de lichte foam van Bondi Sands aan, samen met een speciale handschoen. Etos had afgelopen weekend 20% korting dus voor 20 eurootjes was ik klaar! Zaterdag kon ik al gaan smeren en hoewel ik net m’n benen had gewaxt en die moest overslaan (de eerste 24 uur mag dat niet omdat je poriën allemaal open staan), wilde ik al wel beginnen aan m’n bovenlichaam. Het smoeltje kon ook wel een beetje kleur gebruiken 🙂

Mijn eerste ervaring met Bondi Sands

Les 1 als je gaat zelfbruinen: scrub first! Ik volg genoeg Engelse bloggers/Instagrammers om te weten dat je van niet-scrubben een patchy tan krijgt. Vlekken dus. Als een panter ja. Hoewel de printjes van die beesten hartstikke hip zijn, zit niemand erop te wachten om als een vlekkenkoningin door het leven te gaan.

Ik gebruikte een zachte scrub van The Body Shop voor mijn lijf. Ik heb nogal een gevoelig gezichtshuid dus ik gebruikte een gezichtsmasker met exfoliërende eigenschappen (ook van TBS) om mijn gezicht te ontdoen van dode huidcellen.

Bondi Sands

Erna was ik ready to tan! De handschoen is van een zacht spulletje en heeft een folie-achtige binnenkant zodat de mousse niet doorlekt, als het ware. Hij is wasbaar dus je kan hem tot in den treure hergebruiken! Ik raad zo’n handschoen zeker aan. Zodra ik de mousse ging aanbrengen kreeg ik 1 streeploze, egale laag. Niks geen vlekken en geen oranje vingers: viva la handschoen!

De mousse ruikt lichtjes naar kokosnoot. Ik koos de lichte variant, ik ben van nature blond & spierwit dus ik wilde rustig aan beginnen. Deze kleur bleek perfect voor me!

De gebruiksaanwijzing was voor mij in dit geval heilig dus ik deed precies wat er gezegd werd. Een paar pompjes (4 a 5) op de handschoen en dan met lange, strijkende bewegingen aanbrengen. Met het restant op de handschoen (wat je niet ziet, maar het zit er sowieso!) doe je je gezicht en je ellebogen (en je knieën, als je je benen doet).

Ik beken: ik schrok effe. De littekentjes op mijn kin (van vroegere puistjes) werden heeueeul donker. Maar ik gaf niet toe aan de af-was-impuls en liet het minimaal een uur zitten. Erna douchte ik en ja hoor: ik was een glowing goddess. Er was niks meer te zien van die donkere littekentjes en ik was heel natuurlijk gebruind. Dat smaakte naar meer!

Dus de volgende ochtend waren m’n benen aan de beurt. Die waren helemaal zo wit als dit laken hierboven, dus ik liet hem iets langer intrekken. En na 2 uur weer eraf douchen: hello Betty Brown legs! Maar net zoals plastische chirurgie smaakte ook dit naar meer, dus de volgende ochtend deed ik nog een laagje en ik kreeg heel de dag complimenten. En ik heb een aantal mensen offline zitten influencen, en er zijn al aankopen gedaan ook. Kom maar door met die commissie!

Before tanning, op m’n best zoals je ziet, zonder make-up

After tanning + helemaal in de steigers met een beetje BB cream

Conclusie?

Heel natuurlijk, toch? Je ziet het ook goed op m’n armen. Echt een goeie zet geweest om eens voor een mooi merk te gaan i.p.v. altijd maar huismerken. Deze bus gaat ook zeker mee op vakantie zodat ik niet begin met melkflessen. Douglas heeft een heel uitgebreid assortiment met ook allerlei fancy accessoires to step up your tanning game. Ik ben fan, ben jij al om?

 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...