Selecteer een pagina

XS Review | Weleda Cold Cream

31 mei 2019

Na al die jaren ervaring, ben ik er ondertussen achter dat alcohol mijn huid flink uitdroogt. Niet alleen m’n immer vervelende hoofdhuid, maar ook de huid in mijn hals, nek en gezicht. Vooral de onderste regionen van m’n gezicht hadden het na een drukke feestmaand in april, zwaar te verduren. Ik kreeg het met mijn standaard serums, cremes en smeerseltjes maar niet op orde. Ik bleef een droge bakkes houden. Afgezien van dat het er niet uit ziet, voelt het ook gewoon heel onprettig. Ik vertrok van huis, netjes in de make-up, en na 2 uur op kantoor stond m’n gezicht alweer strak van het gebrek aan vocht. Shit hey! Maar ik geef nooit op en dus trok ik weer naar de Etos, op zoek naar een nieuw wondermiddel. En die vond ik in de Weleda Cold Cream!

Cold Cream? Ja, ik vind het ook gek klinken. Kouwe krem. Maar het klonk veelbelovend dus 10 euro armer maar heel veel hoop rijker begon ik te smeren.

Weleda Cold Cream ervaring

De Cold Cream is een hele rijke (a.k.a. hele vette) creme, speciaal voor de droge tot zeer droge huid. De creme belooft een beschermende laag over het gezicht te leggen waardoor het in de beter bestand is tegen kou. Hierdoor droog je dus niet verder uit dan dat je al was.

Een beschermende laag kan klinken als ‘vette troep waar je puistjes van krijgt’, maar deze Cold Cream belooft de poriën niet af te sluiten. Sounds dreamy! Dit product van Weleda is 100% natuurlijk en daardoor is de geur ietwat bijzonder. Ik kan er niet echt de vinger op leggen, maar zodra ik wat meer onderzoek doe kom ik erachter dat het hoofdbestanddeel bijenwas is.

“Bijenwas is een product dat bijen via de wasklieren uitscheiden om honingraten te maken. In verzorgingsproducten wordt bijenwas overwegend gebruikt als emulgator en om producten een bepaalde consistentie te geven. Bijenwas laat een fijne film achter op de huid en beschermt tegen uitdroging.”

Maar natuurlijk. Bijenwas bleek mijn best friend want al na 2 dagen smeren was ik zo goed als van m’n droge bekkie af. Ik smeer elke avond, na het reinigen, mijn gezicht in met de Oils of Life van The Body Shop. Zodra dit is ingetrokken, breng ik deze rijke creme aan. In de ochtend gebruik ik deze Carrot Cream van TBS, want deze creme is te vet voor overdag.

Lees meer over Weleda Cold Cream >

Weleda Cold Cream

Zoals je ziet smeert deze creme vrij zichtbaar uit. Ik heb ook helemaal een glimmend bolletje als ik ‘s avonds naar bed ga 🙂 Maar de volgende ochtend voel ik echt dat hij goed is ingetrokken, en niet dat je nog een vettig laagje afspoelt in de douche.

Je hoort het al: het is weer een positieve review van je favoriete Margie! Zeker het proberen waard als je last hebt van een droog gezicht.

De Weleda Cold Cream is te koop bij de Etos en op diverse webshops, waaronder op bol.com (affiliate link).

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...