Selecteer een pagina

Recept | Een zomerse & frisse witlofsalade

20 mei 2019

Witlof, brrrr. Ik moest er vroeger NIKS van hebben. Hoe het ook klaargemaakt werd, kaas, ham, de hele mikmak: die zure, bittere smaak van dat warme zompige goedje, rrrrr ik krijg de rillingen als ik eraan denk. Maar ergens zag ik in een boek of op een blog een frisse witlofsalade langskomen en daar moest Margootje meer van weten. Ik kocht witlof, en voordat het beschimmelde (wat een maand geleden gebeurde, oepsie) maakte ik er een lekkere salade van!

Het maken van een salade is vaak hard werken. Er moeten vaak veel ingrediënten in, je moet een hoop snijden en het is ook hard werken om het allemaal op te eten. Een boterham is de makkelijkere weg, dat kan iedereen beamen. Maar na het eten van zo’n frisse bak voel je je topfit en de smaken van alle ingrediënten zijn samen vaak ook veel lekkerder dan een boterham met pindakaas.

Wat moet er in de witlofsalade?

Voor 1 persoon

  • 1 stronkje witlof
  • 1 Minneola of grote mandarijn/sinaasappel
  • 20 gram walnoten
  • 150 gram gerookte kip
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout
  • chilipoeder

Hoe maak je het?

Snijd de onderkant van de witlof af en snijd hem in kleine reepjes. Hou het behapbaar 🙂 Rooster de walnoten een minuut of 3 a 4 (zonder olie!) in een koekenpan. Snijd de oranje vrucht (ongeacht welke je hebt gekozen) en pers uit de zijkantjes & onderkantjes het sap. Snijd de partjes in kleine stukjes en meng de stukjes met de witlof.

Laat de walnoten even afkoelen en strooi ondertussen de gerookte kip over de salade. Maak een dressing van de olijfolie, peper, zout, chilipoeder en het opgevangen sap en giet dit over de salade heen.

Maak hem uiteindelijk af met de walnootjes en je salade is ready to eat! Makkelijk weer he?

Eet smakelijk & geniet ervan!

Frisse witlofsalade
Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...