Selecteer een pagina

Outfit & kletsen: mijn favoriete Facebookpagina’s

17 mei 2019

Ik wil het niet elke keer over het weer hebben, maar vaak staan de outfits die ik draag wel gelijk aan de temperatuur op de thermometer. Toen ik deze outfit vorige week shootte, was het niet zo warm en stond het kippenvel in mijn decolleté. Maar de komende week wordt het (als het goed is) beter weer, en zo niet, dan hoop ik je altijd nog te inspireren voor een vakantietje. Ik ga over 1,5 week op vakantie en ik ben in ieder geval al flink mijn garderobe aan het aanvullen. Tis niks, dat afvallen, maar alles van vorig jaar is te groot. Kost je klauwen met geld 😉

Maar eigenlijk wil ik het vandaag met jullie over iets anders hebben. Namelijk: mijn favoriete Facebookpagina’s. Facebook is dood, schijnt, maar er zijn een aantal helden op het net waar ik altijd heel erg om moet lachen. Dit zijn de mensen die een paar pagina’s hebben opgericht. Ik maak jullie met liefde deelgenoot van een aantal toppertjes #nobreezerananas onder het genot van dit schitterende jurkje van Pinkclove.

Olifantenpaadjes

Blijkbaar is dit een al een heel normaal woord, maar ik kende het nog niet. Olifantenpaadjes, als je het nog niet wist, zijn van die afsnij paadjes die mensen maken als ze te bedonderd zijn om gewoon het wandelpad te volgen. Je kent ze wel. De Facebookpagina, genaamd naar dit fenomeen, schrijft hilarische stukjes tekst bij foto’s van dit soort paadjes. Ze waarderen de paadjes met sterren, rekenen de terreinwinst uit en taggen hierbij ook de plaatsen. Een pareltje:

Dit Olifantenpaadje in Zwolle is een waar pareltje. Hij slingert heerlijk met de vorm van de naastgelegen sloot mee, om op het laatste moment toch weer af te buigen naar het voet- fietspad. Het houdt rekening met de door mensenhanden aangelegde omgeving maar toch ook weer niet. Prachtig!

Hier kan ik rustig van over de grond rollen van het lachen. Figuurlijk dan.

Zojuist bezorgd

Ik was zo weer een uur van m’n leven kwijt toen ik deze pagina ontdekte. Dit zijn heerlijke reviews van boze Thuisbezorgd bestellers. Vaak worden de screenshots begeleid door 1 simpel zinnetje of woordje, wat ik dan weer zo mega droog vind ik dat ik deze pagina gebombardeerd heb tot nummer 1. Ik deel graag een dergelijke review met jullie:

We kregen genoeg vlees om alle kinderen in de kelder te voeden. Ideaal, want dan zijn ze gelijk stil voor de hele kerst. Helaas geen witte kerst, maar gelukkig wel een lekker rustige kerst. Slot erop en dan zien we wel verder in het nieuwe jaar!

HOE DAN?! Vind ik humor. Maar hoop wel dat het een grap is.

Maar ook “stoere” berichten over dat bestellers net een overval hebben gepleegd waarbij die pagina dan Opsporing Verzocht tagt. Goud!

Onnodig Engels Taalgebruik

Ik ben niet vies van een beetje Engels mengen door m’n zinnen, en juist daarom is deze pagina zo herkenbaar. Want hij laat op een gortdroge manier zien hoe bedrijven en instanties doorslaan in hun Engelse taalgebruik. In benamingen of in marketing uitingen: het is vaak op het gênante af. Neem een zakje paaseitjes van de Jumbo, “Paaseitjes Peanut Butter vulling”. Hahaha, met als comment erbij ‘voor rapper Sjors’. Dat vind ik humor! En deze, gepikt uit een artikel van De Speld (sowieso de winnaar, altijd):

De 26-jarige Iris is nog maar een half jaar afgestudeerd maar ze heeft nu al haar droombaan te pakken: junior executive production assistant manager officer director analyst (jr. ex. prod. ass. man. off. dir. an.) bij een middelgroot bedrijf net buiten de Randstad.

Jurkje: Pink Clove / Tas: My Jewellery / Schoenen: H&M 

Verder is er niet zoveel te doen op Facebook, afgezien van miljoen evenementaanmeldingen van vrienden, dus ik ben blij dat dit soort pagina’s nog bestaan. Om af en toe effe lekker te lollen. Te gieren. Te ginnegappen.

Fijn weekend allen, spreek jullie snel weer!

Deze jurk heb ik gekregen

 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...