Vroeger was ik heel merktrouw, tegenwoordig ren ik al naar de winkel als iemand anders me ‘iets heel goeds’ aan probeert te smeren. Ik geloof in elke beauty fabel en ben bereid allerlei nieuwe merken te proberen.

Op een avond met veel wijn & goeie verhalen met de buurvrouw op het dakterras, ging het uiteraard ook over make-up. De buuf was lyrisch over een bepaalde mascara van Kiko en toen ze zag dat alle mascara’s nu 4 euro waren, beloofde ik de volgende dag er 2 te halen voor ons. En ik ben ook enthousiast, dus bij deze ga ik jullie ook deze mascara aansmeren 😀

Kiko Standout Volume Buildable Mascara

Deze mascara van Kiko is gemaakt om met meerdere laagjes meer volume te creëren. Laat dat nou net mijn ding zijn, want als het om mascara’s gaat geldt bij mij de regel ‘1 is geen’. Ik bouw altijd m’n wimpers zorgvuldig op en deze mascara schijnt ervoor gemaakt te zijn! Let’s put it to the test, shall we?

Kiko Standout Volume Buildable Mascara 3

Zoals je ziet heeft het borsteltje (siliconen, dik pluspunt) een bol gedeelte en een smal gedeelte. Met het smalle gedeelte dien je de wimpers eerst van een laagje te voorzien. Met het bollere gedeelte omlijst je je wimpers en borstel je ze. Ik vond er in het begin best wel  veel mascara vanaf komen, dus dat moest wel even weggeborsteld worden.

Het voordeel van deze vormgeving is dat de wimpers niet gaan samenklitten en je toch een perfect volume kan creëren. Met 3 laagjes mascara ben ik tevreden, dit wijkt niet af van mijn normale mascara-standaarden.

Kiko mascara

Kiko Standout Volume Buildable Mascara 2

Nog iets te zeuren?

Het enige nadeel dat ik heb ondervonden, is dat deze mascara zich moeilijk weg laat poetsen. Ik verwijder altijd mijn make-up in de douche met Zwitsal zeepvrije wasgel, en vervolgens reinig ik mijn gezicht nog met een cleanser. Maar na het douchen had ik alsnog panda-oogjes en moest er daadwerkelijke make-up remover aan te pas komen. Misschien ben ik een kniesoor, en lang niet iedereen verwijdert zo zijn make-up, maar mijn review is niet compleet zonder dit gemeld te hebben 🙂

Je shopt de mascara’s nog t/m 30 april voor maar 4 euro!