Ongelooflijk dat het alweer april is! Voor het eerst gaan we dit jaar ‘vroeg’ op vakantie. Meestal gaan we in september, maar nu trekken we 2 weken in mei en juni erop uit. We gaan dit keer met de auto, lekker roadtrippen, love it! Er zijn altijd een paar standaard dingen die ik altijd hetzelfde doe, of het nou een auto of een vliegtuig vakantie is.

Zip-lock zakjes

ALLES IN ZIP-LOCK ZAKJES! Niet alleen de vloeibare spulletjes zoals je die in je handbagage moet scheiden van de rest van je toiletartikelen, maar alles. Ik vind het ook fijn om sieraden in zakjes te doen, alle oplaadkabeltjes en snoertjes bij elkaar in een zakje en ik vind het ook wel zo fris om schoon ondergoed in een afgesloten zakje te doen. Ik vind dat laatste vooral hygiënisch, en de rest gewoon overzichtelijk. Voor een rommelkont als ik is het prettig om een goed overzicht te hebben in een toch al rommelige koffer 😉

Chubrub broekjes van Upsa

Ik leerde vorig jaar de broekjes van Upsa kennen en sindsdien ben ik fanatiek fan van Lilian en haar fijne broekjes tegen schurende benen! Dit jaar heeft ze ook setjes in de shop gezet en ik heb al een heel mooi legergroen hemdje & broekje van Upsa mogen ontvangen. Er zijn hemdjes en broekjes met kantrandjes & zonder! Ik vond het topje mooi met een kantrandje, leuk als het ergens bovenuit piept. En het broekje wilde ik zonder kantrandje, want ik vrees dat dat zou gaan irriteren tijdens het lopen. Maar ik kan het mis hebben! De stof is heerlijk zacht en soepel, dat is wel een verandering ten opzichte van vorig jaar. Ik vond die katoenen broekjes ook heerlijk zitten, maar dit is wel een nieuw level comfort. Well done, Lilian!

Kleding oprollen

Deze tip is niet per se uniek, maar wel m’n lievelings! Vooral hele kreukbare dingen zijn ideaal om op te rollen. We gaan deze zomer naar een bruiloft in Italie en vooral overhemden + jurkjes zullen lekker kreuken in een koffer. Dus rollen is de oplossing! Nu ik dit typ bedenk ik dat ik ook maar m’n stoomapparaat mee moet nemen. Heel die achterbak volgooien, hopla! 😀

Upsa hemdje

Niet lekken!

Ik ben panisch voor het feit dat dingen kunnen gaan lekken in de koffer. Ooit is een flesje nagellak gaan lekken in m’n toilettas en toen kon ik al m’n sieraden weggooien. Heel de vakantie had ik geen sieraden. Geen enorme ramp, maar voor hetzelfde geld had het over alle kleren gaan lekken. Dus ik ben sindsdien zeer zorgvuldig wat het inpakken van vloeibare dingen betreft. Afgezien van de zip-lock zakjes doe ik alle grote flessen/flacons in oude boodschappentasjes. Ook m’n toilettas doe ik nog voor de zekerheid in een tasje.

Kleine tips van tante Margie

  • Doe je stijltang in een pannenlap. Zo kan hij ook gelijk je koffer in als hij nog een beetje warm is en bescherm je hem tegen krassen en dergelijke.
  • Neem voor een weekendje weg een make-upremover washandje mee in plaats van een allemaal doekjes. Scheelt weer ruimte en is beter voor het milieu!
  • Reis je alleen met handbagage? Zorg dan dat je niet als laatste in de rij op het vliegveld komt te staan, want grote kans dat je je koffer moet inchecken en dan moet je én wachten en raakt je koffer beschadigd. Vet zonde!
  • Reis je met meerdere mensen? Stem dan af wie wat meeneemt. Als 1 iemand een föhn meeneemt, kan jij de krultang meenemen en een ander weer een stijltang.. etc 🙂 Efficiency for the win!

Photo by Emiel Molenaar on Unsplash