Selecteer een pagina

Heerlijk recept voor Pasen: een koolhydraatarme quiche met kip en groenten

22 april 2019

Nou, met de titel heb ik eigenlijk alles al wel verteld hé? Groetjes dan maar weer, dit was mijn blog van vandaag 😉 GEINTJE NATUURLIJK. Ik heb al een tijdje geen recepten meer gedeeld dus het werd wel weer eens tijd! Wellicht had je er al iets van meegekregen via mijn Instagram, maar sinds een tijdje eet ik koolhydraatarm. Ik voel me heerlijk, ik val af en voel me fit – hierover later meer. De vraag die ik het meest krijg is: “wat eet je dan zoal?” Nou, ik eet de heerlijkste dingen! En deze quiche is er een voorbeeld van. Geïnspireerd door het receptenboek van Puur Figuur, maar met mijn eigen draai eraan gegeven.

Omdat ik beter functioneer zonder lactose, is deze koolhydraatarme quiche ook zuivel-vrij. Maar hij kan uiteraard ook met zuivel, deze ingrediënten zal ik er met een sterretje bij zetten.

Wat zit er in deze koolhydraatarme quiche?

Voor 4 porties:

  • 8 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram wokgroenten
  • 100 gram groene asperges
  • 200 gram broccolirijst
  • peper & zout naar wens
  • 350 gram kip, gekruid naar wens (ik deed chili kruiden, oregano en peper en zout)
  • 200 gram cottage cheese *
  • 100 gram feta *
  • olijfolie

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de knoflook. Voeg vervolgens de wokgroente en de asperges toe. Terwijl dit groenteprutje lekker warm wordt, verhit dan in een andere pan nog wat olie en bak daarin voor 5 minuten je gekruide kip.

Voeg als laatste bij de groente de broccolirijst toe en wok dit nog een minuut of 2 mee. Vet je ovenschaal in en giet de groenten in de schaal. Mix de eieren met de cottage cheese* (zonder de cheese kan je ze gewoon klutsen) en kruid met peper en zout.

Drapeer de kip over de groenten en giet als laatste het eiermengsel eroverheen. Verbrokkel de feta on top en zet de quiche voor 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Koolhydraatarme quiche

Je kan de quiche ook prima nog een dag in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen in de oven. Niet in de magnetron, daar wordt-ie zompig van. 

 

 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...