Ik mag dan een klein beetje een influencer zijn, ik word ook veel beinfluenst. En dan vooral door advertenties op Instagram en Facebook, haha! Ik zag een bepaalde advertentie langskomen van een natuurlijke deodorant and I was sold! Sinds ik die allergische reactie op vakantie heb gehad, is m’n huid nog gevoeliger en een erfenis daarvan zijn mijn jeukende oksels. Op zoek naar een deodorant voor de gevoelige huid dus, want jeuk is niet leuk. Het is niet elke dag, er is ook geen uitslag te zien en er is geen pijl op te trekken. Ik was al overgestapt op deodorant van Neutral (want van mijn oude vertrouwde Dove en Rexona kreeg ik instant jeuk) maar toch had dit niet genoeg effect. The jeuk still continues. Ik heb me volop verdiept en verschillende dingen uitgeprobeerd.

No-go Nuud

Als eerste was daar Nuud. Ik ontdekte Nuud via Facebook en was gelijk getriggerd. Ik klikte door en belandde op een hippe site die ik van voor tot achter helemaal door heb gelezen. Dankzij mijn beroep ben ik algauw geneigd om hip uitziende sites te geloven 🙂 Dus ik ging alle info eens goed lezen, de filmpjes bekijken en de reviews doorbladeren en ja, ik was overtuigd! Ik kreeg het binnen en ging gelijk testen. Nuud vertelt je dat je eerst een week moet ‘detoxen’. Je huid, zweetklieren en bacteriën moeten wennen aan de werking van Nuud. Hierdoor kan je erger gaan stinken eventjes, of ook meer gaan zweten dan voorheen. No biggie, ik ging ervoor.

Maar helaas bleek Nuud voor mij niet geschikt. Ik heb er al een flink betoog op Instagram over gehouden: ik bleef stinken. Ik heb de detox een kans gegeven en ik wilde ook echt heel graag dat dit zou werken. Maar jammer! Gelukkig kreeg ik dankzij mijn betoog ook genoeg tips en ik wil er vandaag graag wat met je delen.

Salt of the Earth

Laat ik dan maar gelijk met een topper beginnen: Salt of the Earth. Deze deo is 100% natuurlijk (win!), bevat geen aluminiumzouten en is niet getest op dieren. Laat het alsjeblieft werken, want dit zijn natuurlijk goede voorwaarden. Ik kocht de zoutsteen en de spray met een geurtje bij de Etos in de aanbieding. Ik ben begonnen met de Classic – een zoutsteen. Je maakt deze nat en rolt er vervolgens mee over je huid. Ik vond dit zo gek en kon me niet voorstellen dat dit zou werken. Salt of the Earth werkt als volgt:

Salt of the Earth werkt door een microscopische dunne laag minerale zouten op de huid achter te laten. Deze zouten voorkomen het ontstaan van lichaamsgeur door bacteriën en geven langdurig een fris gevoel.

Waar Nuud ook dergelijke voorwaarden had, werkt Salt of the Earth wel voor mij. Ik heb de tipgever hartelijk bedankt in de DM’s want a) geen jeuk en b) geen stank. Tuurlijk, zweten doe ik nog wel maar dat hoort ook gewoon. Maar ik vind het zo fijn dat ik niet meer zo gek stink als bij Nuud. Nooit geweten dat ik zo gek kon ruiken 😉

Salt of the Earth is te koop bij o.a. Etos en Kruidvat, en online ook bij een paar drogisten. Ook is hij te verkrijgen via bol.com (dit is een affiliate link)

Salt of the Earth

CL med+

Nina van Simplynspecial gaf me deze tip voor een deodorant voor de gevoelige huid. Deze deo bevat ook geen aluminium. Aluminium is het stofje wat transpiratie tegengaat en verstopt als het ware je poriën. Ik was hier voorheen echt wel fan van. van natte oksels werd ik onpasselijk. Maar nu ik me meer verdiept heb in de ingrediënten, moet ik mezelf aanleren om dat te accepteren. Want zweten is een natuurlijk proces en het tegenhouden is niet wenselijk.

In CL med+ zit ook geen alcohol en zink, en is hypoallergeen. Hypoallergeen is voor mij niet per se een wonderterm, omdat ik van Neutral ook irritatie kreeg. Maar ik vind het het proberen waard dus CL med+ gaat zeker getest worden. Je shopt hem op Nederlandse DM sites of op de Online Drogist.

Vichy Anti-transpiratie Deodorant Gevoelige Huid Roller 48u

Deze tip kreeg ik van mijn nicht. Deze deo is speciaal voor de gevoelige en de geëpileerde huid. Ik merk dat de irritatie van m’n huid nog erger is als de stoppeltjes doorkomen (wellicht door het schuren) en een geëpileerde huid is ook gevoelig dus ik zie een match! Deze deo heeft wel een antitranspirante werking – hier zit wel weer aluminium in. Aluminium is een omstreden ingredient en ik ga Vichy uittesten om te kijken of dit ook het ingredient is waar ik op reageer. Deze roller bevat geen alcohol en parfum, wat wel weer een dikke pre is. Volgens mijn nicht werkte dit erg goed op haar gevoelige huid!

We love the planet

Deze natuurlijke deodorant komt in een tinnen bakje. Dit betekent dat je, net zoals bij Nuud, het met je vingers moet uitsmeren. Ik vond dat bij Nuud niet prettig, het bleef ook na het wassen aan je vingers kleven. Een logische eigenschap van een deo om bij vocht niet te verdwijnen, maar op je vingers minder handig. Er zijn verschillende geuren van te verkrijgen en hij bevat ook geen aluminium. Op bol.com kan je deze deo o.a. kopen. 

Ik zal dit artikel de komende tijd aanvullen met meerdere deo’s. Heb je tips? Spill them below! De kans is groot dat ik ze binnenkort meeneem in dit artikel.