Selecteer een pagina

De vernieuwde Shea Butter lijn van The Body Shop

09 februari 2019

De fijnste pakketjes waar ik altijd verrast door ben, zijn toch wel de pakketjes van The Body Shop. In februari komen er nieuwe Shea Butter producten in de schappen, en ook hebben ze een aantal producten uit deze lijn vernieuwd. De heerlijke zachte geur in combinatie met de verzorgende eigenschappen zorgen ervoor dat ik zeer snel verslaafd ben geraakt aan deze lijn!

Zoals ik je al eerder vertelde, werkt The Body Shop samen met diverse initiatieven om de wereld een stukje mooier te maken. Zo wordt ook de Shea boter Community Trade verbouwd en gewonnen in Ghana. Elk jaar maken 640 vrouwen 390 ton sheaboter voor The Body Shop, door middel van een eeuwenoud proces dat bestaat uit 18 stappen, en dat al generaties lang wordt doorgegeven van moeder op dochter. Dit heeft de afgelopen 25 jaar voor positieve veranderingen in de gemeenschap gezorgd.

Shea boter is rijk aan vitamines zoals A, D, E en F en hierdoor is het een super ingredient voor allerlei beauty producten. Ook kan je er lekker mee DIY-en: ik verklap je een DIY recept van The Body Shop wat 1 van mijn favorieten is geworden!

Shea Butter

Lees ook: The Body Shop Mediterranean Almond Milk with Oats Instant Soothing Mask

Nieuwe Shea Butter producten

Shea Butter  – €16

Deze pure Shea Butter smelt in de warmte van je handen. In het begin denk je: huh, zo’n blok, wat moet ik hiermee? Maar zodra je een stukje pakt en het smelt, wordt alles duidelijk. Door de zachte structuur kan je het heerlijk snel uitsmeren. Perfect voor een droge huid, voor het afhalen van je make-up of als een extra voedend haarmasker. Ook curly ladies kunnen deze multifunctionele boter gebruiken als styling butter.

Shea Body Butter – €16

De inmiddels beroemde body butter is in elke lijn terug te vinden, zo ook bij de Shea Butter lijn! Wist je dat deze butter van The Body Shop 100% vegan is? En nog een leuk weetje: elke 200 ml Shea Body Butter bevat 36 sheanoten.

Shea Body Lotion – €12

Super fijn, een body butter in een tube! Deze zachte, romige heeft een lichte zoete geur en trekt snel in. M’n huid bleef een aantal dagen goed gevoed! Deze butter is ook 100% vegan. Top he?

Richly Replenishing Shampoo – €7

Ik zal eerlijk zijn: dit is mijn favoriet geworden. Ik kan nooit zo goed tegen normale shampoos door parfum en de bekende irriterende ingrediënten. Maar m’n hoofdhuid reageert super op deze shampoo en ondertussen is m’n fles alweer bijna leeg 🙂 Dit is stap 1 van de haarverzorgingsroutine voor droog haar!

Shea Butter Richly Replenishing Conditioner – €7

Stap 2 is de conditioner: laat hem eventjes intrekken en je haar wordt er klitvrij en boterzacht van. Ik kan niet m’n haar wassen zonder conditioner en ik vind de zachte geur hemels.

Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask – €15

De flinke pot met het hair mask is stap 3. Na 5 minuten inwerken kan je het uitspoelen en je hebt heerlijk gevoed haar. Je hoeft dit masker maar 1 keer per week te gebruiken!

Lees ook: The Body Shop (goes) bananas!

Shea Butter DIY!

In het persbericht deelde The Body Shop 2 superleuke DIY’s om met bovenstaande Shea Butter te maken. Ik deel er graag 1 met jullie omdat ik dit vooral in de winter echt nodig heb: een lip scrub!

Dit heb je nodig:

  • Shea Butter
  • suiker
  • een zachte tandenborstel/Facial Brush

Meng 1 theelepel suiker met 1 theelepel Shea Butter. Met je vinger kan je vervolgens je lippen scrubben en erna ze nog lekker invetten met de losse butter. Vind je suiker te grof? Met een tandenborstel en shea butter kan je ook je lippen zachtjes scrubben.

There’s a she in every shea!

 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...