De ontdekkingen van: januari

De ontdekkingen waren even met vakantie! Maar ik vond dit zo’n leuke categorie dat ik hem terug heb laten komen van zijn zonnige eiland. Hup, back to work baby! Graag deel ik met jou wederom mijn favorieten van de afgelopen maand. Januari leek wel jaren te duren: de memes dat januari 2919 dagen had vlogen je om de oren 😉 maar for real: hij had ook 5 weken. 5 weken voordat het salaris kwam! 5 weken voordat die eerste maand voorbij was, poeh hee. Nu is het februari en hoewel de sneeuw weer naar beneden dwarrelt, zie ik het positief in: het is elke dag nu tot half 6 licht. Half 6! Dat betekent dat het nog licht is als ik naar huis fiets. ZO FIJN!

Goed, over tot de orde van de dag. Wat heb ik ontdekt in januari?

Serie: Greenleaf

Ik ben Margo en ik ben verslaafd. Aan Greenleaf, jawel! Deze toffe Netflix serie zorgt ervoor dat ik ademloos elke aflevering verslind. En ik overdrijf niet, echt niet. Afgelopen week was er een superspannende scene en m’n vriend was er doorheen aan het kletsen. Ik snauwde hem (zeer onaardig, sorry) af. Hij zei: jemig, je bent echt geobsedeerd he? Ja duh, er gaat iemand dood hallo! Spannende vechtscene   hallo! Ik kijk het in bad op m’n laptop, op m’n telefoon als ik m’n make-up aan het doen ben en het liefst nog op de bank onder een kleedje. Als ik alleen thuis ben.

De serie gaat over een rijke, kerkelijke familie in Memphis met bergen intriges, affaires en andere moeilijke zaken. Daar kan GTST nog wat van leren. De serie is van Oprah Winfrey en ze speelt er ook een kleine rol in. En hoewel ik niks met God of met de kerk heb, was ik vanaf moment 1 bevangen. Zelfs door de preek door de bisschop. Goh. Ik ga zo gelijk weer op de bank duiken 🙂 Greenleaf, check it!

Voor in huis: Lava plantje

Nieuw op de salontafel: de “Lova Platycerium”. Dit plantje groeit op een lavasteen, die op zijn beurt vast zit aan het bakje. De bladeren lijken op een gewei. Geinig he? Er zijn meer soorten Lova’s in allerlei soorten en maten.

Lava is een voedzame steen en daardoor groeien er makkelijk leuke plantjes op. Sommige Lova’s moeten elke dag water, maar deze wil graag even 2 dagen rust tussen z’n slobberbeurten door. Na 2 dagen droogstaan mag je het bakje weer bijvullen met water. Weer eens wat anders dan een pot, toch? Ik leerde dit plantje kennen dankzij een collega met groene vingers en ik vind het fascinerend. Wat een tof, uniek plantje!

lava plantje

Musthave: dad sneakers van Primark

Misschien zag je deze wel langskomen op Instagram: de ‘dad sneakers’ die ik kocht bij Primark! Ze zijn oudroze en ik was er gelijk weg van. Ze worden ook wel ‘ugly trainers’ genoemd maar lelijk of vader of niet: I love them. Ze kosten 18 euro en zijn er ook in allemaal andere kleurencombinaties.

4 Comments

  1. Oh, die sneakers! Wat zijn ze leuk en wat een koopje ook! Niets lelijk of vader, ik ben er ook helemaal weg van 🙂 Die serie klinkt ook heel goed trouwens. Die komt op mijn (inmiddels vrij lange) lijstje te staan met series om ooit nog eens te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *