Volgens mij roep ik het minstens wekelijks: WAT VLIEGT DE TIJD. Voordat ik echt als een bejaarde ga klinken ga ik gauw over tot de orde van de dag: de ontdekkingen van oktober zijn hier!

Oktober was een gekke maand: het was abnormaal warm voor de tijd van het jaar, en opeens had het ook hele koude dagen. Ik genoot van beide volop, hoewel die warme dagen nu wel echt effe weg mogen blijven nu hoor. We deden veel gezellige dingen met familie, bevriende stellen & onze vriendengroep. We hadden een muis in huis, gingen naar een nieuwe sportschool en ik ontdekte nieuwe muziek. Genieten!

Netflix serie: Bodyguard

Hallo Engeland, wat kunnen jullie toch fantastisch goede series maken. Eerder dit jaar genoot ik al volop van Safe (maar laten we ook zeker Broadchurch en The Missing niet uitvlakken) maar nu is er dus Bodyguard. Een serie van 6 afleveringen die al vanaf minuut 1 bloedstollend spannend is. Verwar de naam van deze serie alsjeblieft niet met de gelijknamige film met Whitney Houston (ben ik ook fan van, heb hem op dvd) want dit valt niet te vergelijken. Samengeknepen billen, trust me. Maar ik zal niks verklappen, ga gewoon kijken.

Lees ook: Ontdekkingen van: september

Shampoo: Davines Natural Tech Purifying Shampoo

Mocht je m’n blog vorige week hebben gelezen, dan las je wellicht al dat ik volop aan het balen ben over de staat van m’n hoofdhuid. Deze is er de laatste tijd belabberd aan toe en dus zocht ik op Instagram naar tips. Ik kreeg van iemand de Davines shampoo aangeraden. Ik probeerde het een paar dagen uit en was toen zwaar geïrriteerd dat het niet over was. Dus ik kapte er mee.

Maar nu ik er op terug kijk, ging het juist wel beter. Nee, tuurlijk was het nog niet over na een paar keer wassen. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Maar ja, ik had 1 goede dag maar weet dat aan het toeval. Lizet, die het me aanraadde, had al verteld dat het wel 1 a 2 weken kon duren. Niet zo handig dat ik dus stopte.

Dus ik ben opnieuw begonnen. We zijn nu ruim een week verder en ja, het gaat beter. M’n huid lijkt te herstellen (ook dankzij Salcura) en ik voel me er chiller door. Ik experimenteer nog even door en als ik super tevreden ben volgt er een review!

Lees ook: De ontdekkingen van: augustus

Muziek: Lo-fi hiphop

Via de nieuwsbrief van Blendle ontdekte ik dit muziekgenre waarvan je in mokerfocus moet komen. Lo-fi hiphop, of chill hiphop, is eigenlijk, heel simpel gezegd, muziek opgenomen in lage kwaliteit. Wat me er vooral zo aan bevalt is het feit dat er zo goed als geen zang is & dat het heel rustig is. Ik word er kalm van en raak inderdaad geconcentreerd omdat je geen teksten hoort over seks en drank, en ik krijg ook niet de drang om mee te zingen.

Op Youtube zijn er kanalen waar je non-stop deze chille muziek kan luisteren, maar ook op Spotify vind je afspeellijsten vol met low fidelity hiphop.

Heb jij nog goeie dingen ontdekt afgelopen maand? Dingen die ik moet weten, uitproberen of proeven? Tell me!