Het was eind oktober. Ik zat aan de keukentafel in het halfdonker, doelloos te scrollen door al mijn openstaande tabs in Chrome: wehkamp, Asos, webshops van ketens zoals Zara, Mango, H&M, Miss Etam en MS Mode. Ik vond niks leuk. Sterker nog: ik vond alles kut. Saai. Grauw en oninspirerend. En ik dacht: wat doe ik hier eigenlijk, in al die shops? Dus ik besloot een tijdje niet te shoppen. Ik heb een hele winkel in m’n kledingkast hangen en het leek me een uitdaging om daar in te shoppen. Ondertussen zijn we een halve maand verder enne, hoe gaat dat eigenlijk?

Nou, best goed!

Bedankt dat je het vraagt 😉 Maar effe zonder dollen: ik heb het zeker wel lastig gehad. De eerste week ging prima. Ik shop wel vaker een tijdje niet maar zodra ik dan wel die impuls kreeg, gaf ik er ook aan toe. Dat merkte ik vooral aan de tweede week: ik kreeg een hoop impulsen (dankzij Facebook advertenties, mails van H&M of Asos en nieuwe koopjes van m’n favoriete Instagrammers) en ik moest echt moeite doen om er niet aan toe te geven. Maar hey, opgeven is geen optie dus ik moest dit volhouden.

Ik had wel enkele regels voor mezelf gesteld.

  1. Ik moest creatief omgaan met de kleding in mijn kast. Niet elke keer dezelfde keuzes maken, maar veel variëren. Om hier een stok achter de deur te zetten, moet ik dagelijks een outfit posten op Instastories.
  2. Noodzakelijke dingen kopen mocht wel: een nieuwe panty, sokken, of iets noodzakelijks wat ik totaal niet blijk te hebben en het extreem nodig heb: damag. Maar ik nam mezelf wel voor dit te overleggen met m’n vriend, want ik ben nogal knap in smoesjes verzinnen en hij doorziet me altijd. Zo zou ik in ieder geval goede keuzes maken en niet shoppen om het shoppen.
  3. Ik moest ook bewust nog eens door m’n kast gaan deze maand en kijken of ik de boel kon minimaliseren.

Creatief omgaan met de kleding die je hebt

Over het algemeen lukt me dit goed. Ik combineer andere dingen met elkaar, ik draag kledingstukken anders waardoor ze opeens in een  nieuw licht komen te staan. Wat voorbeelden:

  • Een jurkje kan ook prima in een rokje en zo heb je opeens een nieuwe top of blouse!
  • Een blousejurk kan ook best als een soort duster gedragen worden
  • Met een riempje maak je een outfit opeens heel anders, minder suf maar juist stoerder of netter

Voor alle outfits, check de highlight NO-VEMBER op mijn stories.

Noodzakelijke dingen kopen

Eigenlijk was dit nog niet voorgekomen, tot afgelopen donderdag. Toen ik thuis kwam van werk bleek de kat iets te hebben vermoord in de keuken en naast dat de keuken onder het bloed en botresten zat (ja, gatverdamme inderdaad) zat zij ook onder. Ze is een mooie zwart met witte poes maar nu had ze een grote roestbruine vlek onder d’r kin. Dus wij gingen dat schoonmaken. Ik wikkelde d’r in een handdoek en m’n vriend ging boenen.

Dat nam ze me natuurlijk niet in dank af en zowel m’n armen als benen zaten onder de krassen, en in m’n favoriete sportbroek sierde nu een gat. Ik zag hier een excuus (ja, ik geef het toe) om een nieuwe sportbroek te kopen. Maar hey, das functioneel! En niet voor de fashion. (Smoesjes, smoesjes! Nee, maar echt. #functionnotfashion.) Het genot van het kopen zit hem bij mij altijd wel in de nieuwigheid voor het eerst dragen naar bijvoorbeeld een etentje of een feestje. En uiteraard het foto’s maken 😉 Maar met sportkleding is dat anders. Binkies in de sportschool geven niks om mijn nieuwe setje. Want ja, ik kocht er ook wel een top bij natuurlijk.

Kledingkast uitmesten

1 van m’n favoriete bezigheden is toch wel eens door al die bergen heen gaan en kijken wat ik kan verkopen, weg kan gooien of wat er naar de kringloop kan. Of de zak van Max, of hoe die bak dan ook heet. Op het moment van schrijven is dat uitmesten deze middag gebeurd en ik vind het eigenlijk zwaar deprimerend om te zien hoeveel ik nog steeds heb. Dodelijk vermoeid zit ik nu op de bank deze blog af te tikken.

De laatste periode heb ik 2 vuilniszakken weggegooid met oude troep en nog steeds puilen de planken uit. Ik heb dubbel zoveel hangers dan m’n vriend en m’n stapels zijn ook 2x zo hoog. Het is maar net hoe je het stelt: heeft hij weinig of heb ik veel? Ik hoop dat het antwoord ergens in het midden ligt. Maar voorlopig kan ik nog wel even vooruit 😀

We hebben nog een halve maand te gaan en uiteraard hoop ik dit vol te houden! Hoe vaak shop jij echt? Elke winkel een shirtje of ga je 1x in de zoveel tijd groots op pad? Let me know!

Het jurkje en de body zijn van Lovedrobe en heb ik gekregen. De panty is van Hema, het tasje van H&M en de schoenen van Primark (en zitten verschrikkelijk kut).