Is het alweer een maand geleden? Oh yes. Op het moment van schrijven, exact een maand. Ik mag jullie, na een halve maand vakantie en een halve maand weer aan de bak, verblijden met nieuwe ontdekkingen van de afgelopen maand. En ik heb weer wat toppertjes voor jullie hoor!

Film: Searching

Ergamersh. Ik ga zelden naar de bios maar als ik ga, wil ik zeker weten dat het een goede is. We hadden al sinds kerst een bon liggen en vorige week zondag kwam hij het met idee om naar Searching te gaan. Ik hoefde de trailer niet eens af te kijken om te weten dat dit een film voor mij is. Ja, het is weer een film over een vader waarvan het kind vermist raakt – maar de manier waarop de film gemaakt is is zo tof!

Vanuit het oogpunt van de vader wordt gefilmd, maar niet met een gewone camera: alles wordt gefilmd door middel van Facetime conversaties, beeldschermen van Macbooks, foto’s of beveiligingscamera’s. Ik heb het benoemd tot een ‘soort Blair Witch Project-achtige film’ and I loved it. Zeker een tip!

Albert Heijn verse pureersoep

Eten: Albert Heijn verse pureersoep

Ik werk elke dag wel braaf wat groentjes weg, maar ik merkte toch dat het te weinig was. O.a. mijn energielevel was laag en ik merkte het ook, sehr prettig, als ik naar de wc ging. Ik maakte kordaat korte metten met dit gebrek aan groente de afgelopen week, want ik ontdekte de verse pureersoepen van ome Albert. In deze bakken, vol gesneden groente, zit verder helemaal geen zooi toegevoegd. What you see is what you get in dit geval, en dat zijn dus verse vitaminen.

Ik moet toegeven: bovenstaande soep hebben we nog niet op. Afgelopen week probeerden we de broccoli-spinazie (waar ook ui en kikkererwten in zitten) uit en hoewel hij flink stonk, smaakte hij goed. En gezond. Ik hoop dat dat met deze jongen ook zo is!

Je bakt de groenten even een paar minuten aan, waarna je ze overgiet met water. In totaal moet het 13 minuten koken, en je krijgt er een zakje bouillon bij om de boel een soeperige smaak te geven. Dan even pureren en voila! Daar is je bak soep. De Albert Heijn Verse Pureersoep kost 2,99 en is er op dit moment in 5 verschillende smaken.

Fashion Find: het smalle riempje

Op Instagram word je doodgegooid met belachelijk dure Gucci riemen. Ik vraag me vaak af: hebben die mensen hier een extra lening voor moeten afsluiten of werkt Gucci echt met elke influencer die er bestaat? Kan het me beiden niet voorstellen, maar aan de andere kant kan ik me ook niet voorstellen dat zoveel mensen zoveel geld neerleggen voor een zwarte riem met wat gouden lettertjes. Maar wie ben ik?

Nou, ik ben iemand die een cheapass alternatief heeft gevonden: Hennes en Mauritz. Gek genoeg kan ik hem niet meer vinden op de site, hoewel ik hem vorige week nog in het zwart bestelde, maar kijk zeker even in de winkel. Ik draag een maat L rond m’n taille en dat is perfecto!

Note: Ik zie op dit moment wel een gele met een zilveren gesp in de shop, maar die heeft een maat S/M en M/L dus ik vrees dat dit weer een andere maatvoering is (H&M kennende).

Enkele losse zaken die ik ontdekte in september:

  • Happy Socks maat 41-46 is eerder maat 50-60. Me met mijn maatje 41 had beter een gradatie lager kunnen bestellen, want ze komen tot m’n knieën.
  • Als je brood besmeert met kruidenboter en vervolgens in de broodrooster doet, is dat goddelijk
  • Witte sangria is de shit!

Too good to go

Lees ook mijn andere ontdekkingen:

De ontdekkingen van: augustus