Een vraag die de laatste tijd veel door m’n hoofd spookt, is hoe al die IG’ers het toch doen. Alles aflopen, van events tot borrels, van lunches tot sleepoverparty’s: oke, het is hoogstwaarschijnlijk hun baan. Maar een hoop kunnen er ook niet helemaal van leven en hebben nog een baan naast het onderhouden van hun account. Het is vast geen verrassing als ik je vertel dat ik er niet van kan leven. Ik begin net een beetje geld te verdienen met de gram. Met bloggen doe ik dat al langer, maar dat is ook meer een leuk extraatje dan een volwaardig salaris. Maar daar komt bij dat ik die ambitie ook helemaal niet heb. Ik heb een fulltime baan waar ik het naar m’n zin heb, waar ik allerlei mogelijkheden krijg, waar ik m’n creativiteit in kwijt kan én waar het ook nog eens heel gezellig is. Maar Margo, spoor je wel? Het leven van een Instagram-superster, dat wil toch iedereen? Mwah, daar verkijken mensen zich op.

De feed

Ik vind Instagram echt helemaal leuk. Wist je nog niet he? Ik vind Instagram leuker dan bloggen. Ik vind het helemaal te gek om foto’s te plaatsen en te kijken wat mensen leuk vinden. Uitvogelen wat werkt en wat niet werkt.. Ik ben niet per se uren bezig met het maken van het perfecte plaatje (ben snel tevreden) maar ik ben wel lang bezig met het indelen van m’n feed. Iets wat ik voorheen onzin vond, vind ik nu zelf echt heel leuk om te doen. Ik doe niet meer aan filters maar ik wil wel een soort van kleurenthema terug laten komen. Ook daar kan ik dus m’n creativiteit in kwijt, en daar krijg ik energie van.

En heel eerlijk: ik heb bewust hiervoor gekozen omdat een lifestyle feed niet bij me past. Ik ga niet elke dag ergens lunchen, op een dakterras cocktails doen en in roze met gouden restaurantjes eten. Ik ga wel weekendjes weg en op vakantie, maar niet aan de lopende band. I wish! Maar ik werk. Is het dan zo dat je alleen zo’n gave lifestyle feed kan bouwen als je niet fulltime werkt? Daar lijkt het wel op.

Events

In het begin van mijn ‘blogcarriere’ nam ik nog wel eens vrij om naar events te gaan. Heel soms doe ik zoiets nog wel, als ik een goede band heb met het merk of wanneer het bijvoorbeeld maar een uurtje van m’n middag kost.

Hoe langer je bezig bent, hoe meer uitnodigingen je krijgt. Elke keer voel ik me nog vereerd maar ik heb nu bewust een keuze gemaakt om niet meer naar dat soort dingen te gaan, als het doordeweeks & overdag is. Mijn werk is niet zomaar een baan, 40 uurtjes in de week en later. Het is eigen, het zit anders in elkaar. Ik werk er al jaren, m’n collega’s zijn letterlijk familie (en degene die dat niet zijn, voelen zo :D) en ik ben & voel me verantwoordelijk en dit gaat voor. Voor alles.

Natuurlijk is het niet leuk om een leuke, persoonlijke uitnodiging af te slaan. En ik hoop dan maar dat ze me niet gelijk afschrijven en dat we in de toekomst nog wat voor elkaar kunnen betekenen. Maar als dat niet zo is, is dat jammer. Ik ben er niet afhankelijk van en ik leef er niet voor. Mijn blog en Insta zijn hobby’s, en ik heb niet de ambitie om dat te veranderen.

En ja, dan heb je geen leuke foto’s op schommels en je krijgt ook niet elke week automatisch perspakketjes opgestuurd. Ik kan daar eigenlijk niet om treuren.

Jas: Only – Sjaal: Pieces – Jurk: Asos Curve – Riempje: H&M

Werken voor de Gram

Ik wil niet zielig klinken, en het is voor sommige mensen ook niet allemaal te begrijpen, maar het is best hard werken. Mijn weekenden staan vaak in het teken van foto’s maken: outfitfoto’s, foto’s van producten, soms zelfs nog filmpjes erbij. Ik moet hier om heen plannen, want vaak heb je in de weekenden sociale dingen en ik wil ook nog graag sporten op die dagen. De winter wordt helemaal een uitdaging. In de zomer ging ik nog vaak na werk met het statief op pad, maar hoe eerder de zon onder gaat, hoe lastiger het wordt. Hetzelfde geldt voor andere blogfoto’s: het moet allemaal in het weekend nu.

Ik vind het super om te doen, maar het legt wel een bepaalde druk op elk weekend. Ik zeg vaak dat ik niks ga doen op zondag, maar onder niks versta ik foto’s maken, blogs tikken, foto’s bewerken, informatie opzoeken over producten, mezelf in de make-up zetten voor outfitshoots en ga zo maar verder.

Daarom kan ik niet per se treuren dat ik niet heel veel perspakketjes krijg. Ik waardeer wat ik krijg ENORM, maar meer hoeft het op dit moment niet te worden. Want ik wil ook nog wel eens dingen plaatsen die ik niet heb gekregen. Een volledige reclamefolder zijn wordt niet door iedereen gewaardeerd 😉

Ben je dan niet een tikkie jaloers Margo?

Misschien een klein tikkie, ja. En niet omdat het Instagramleven allemaal zo perfect lijkt en ik dat ook wil. Veel reizen, gratis spullen, sociale events. Ik heb hierboven al aardig ontkracht dat ik dat niet allemaal hoef te hebben. Ik ben gelukkig met het leven dat ik heb, en met de kansen die ik krijg.

Ik denk dat ik eerder een klein beetje jaloers ben op de erkenning die deze grammers hebben gekregen. Niet alleen door hun volgers, maar meer door bedrijven en merken die hen zien als de real deal, iemand die de mensen kan bereiken om een bepaalde boodschap over te brengen. Dat zou ik ook wel willen. Maar ik beschouw het als positieve jaloezie. Ik turn het om in ambitie en zie het als iets wat ik ook kan bereiken! Een doel. Maar dan wel op mijn manier, als hobby 😉