4 WordPress plugins die het bloggen makkelijk maken

I love me some plugins! Op mijn werk kom ik met genoeg techniek in aanraking om te weten dat alles mogelijk is op webgebied, alleen: maak het maar effe. Gelukkig zijn er genoeg hyperintelligente mensen die voor ons plugins in elkaar knutselen zodat jouw website net weer een tikkie beter wordt. Voor mijn blog gebruik ik een aantal toppertjes die het blogleven vergemakkelijken. Komen ze!

Public post review

Maak je een advertorial voor je blog en wil de opdrachtgever de tekst nog even checken? Kijken of je het juiste linkje erin hebt gezet, en misschien nog even een extra controle voor stomme tikfoutjes. Altijd fijn als iemand meeleest en checkt of het goed is, zeker wanneer ze je ervoor betalen πŸ™‚

Ik plan m’n blogs altijd vooruit: of het nou 1 dag is, of 2 weken, ik zorg ervoor dat ik ze niet handmatig online hoef te zetten. Wanneer een post is ingepland, kan natuurlijk niemand je blog lezen. Hij is nog privΓ©.Β  Voorheen ging ik altijd in de weer met het maken van screenshots, die vervolgens aan elkaar plakken in Photoshop en oh god ik raak alweer geΓ―rriteerd als ik eraan denk.Β Middels de Public Post Review kan je een linkje genereren voor je opdrachtgever, zodat zij de post al kunnen lezen zonder dat hij live staat. Handig, toch?

Search Meter

Hier kan ik kort en krachtig over zijn: deze plugin installeert een klein dingetje op je dashboard waarin je kan zien waarin men gezocht heeft op je site. Ik vind dit altijd wel grappig want zo had ik laatst in de gaten dat een collega het recept van m’n pecan taart had gezocht. Of ik zie dat PR bureaus zoeken op hun producten die ze mij toesturen (sorry, ik ben niet altijd even snel met het erover bloggen). Een kleine, handige plugin!

Shortcodes ultimate

SU is een plugin die ik op elke website van klanten zet. Hij is voor heel veel dingen handig en brengt je shortcodes voor zowel functionele als visuele dingen. Ik zet hem zelf vooral in om m’n pagina in kolommen te verdelen, om bijvoorbeeld op een nette manier 2 foto’s naast elkaar te krijgen. Maar je kan er nog veel meer mee doen: gallerijen maken, tabellen opmaken, leuke buttons fixen, quotes vormgeven etc. Lifesaver!

Simple 301 Redirect

Zelfde verhaal als hierboven. Deze plugin is handig voor elke website! Soms verwijder je een blogpost of verander je later nog de url. Hierdoor krijg je een dode link in Google, wat nadelig kan zijn voor je ranking. Plus, mensen komen op een pagina die niet bestaat. Als je Google Search Console gebruikt, kan je precies zien wat je dode links zijn en met deze plugin kan je de link herleiden naar bijvoorbeeld je homepage. Dan komen mensen in ieder geval op een bestaande pagina, wanneer ze die link aanklikken!

Welke plugin is jouw lifesaver?

Photo byΒ rawpixelΒ onΒ Unsplash

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *