Je kan je gewoon niet 100% van de tijd een topwijffie voelen. Hoewel je dat natuurlijk wel bent! Maar onze gekke, neerhalende denkwijzen die we onszelf eigen hebben gemaakt, maken dit niet altijd makkelijk. Zo kan ik ‘s ochtends wakker worden, een douchie en een make-uppie doen en erna denken: goh, hallo daar! Maar kleine dingen zoals niet-zittend haar, een outfit die niet helemaal werkt of gewoon een slechte nachtrust kunnen er al voor zorgen dat je je flut voelt.

En je hebt niet altijd de tijd om je haar opnieuw te wassen en te stijlen, en aan die slechte nachtrust kan je al helemaal niks meer doen. Hoe lossen we dit dan op? Tante Margie geeft je een paar handvaten om je beter te gaan voelen op momenten dat je jezelf net effe niet zo sexy vindt.

Pep jezelf op door middel van een goede houding

Niks straalt uit dat jij jezelf een topper vindt als een sterke houding. Schouders naar achteren, rug recht en go! Ik zie zelf aan foto’s wanneer ik er niet zelfverzekerd ben: ik heb een kromme rug, alsof ik ingezakt ben. Dit vertaalt zich gelijk door in de rest van je lichaamstaal.

Ik moet mezelf er ook vaak aan herinneren om m’n rug te rechten, bijvoorbeeld wanneer ik op een bankje zit zonder rugleuning. Dan zie je er uit als een zak aardappelen, terwijl het rechtop zitten al zoveel doet!

Kijk mensen aan als je met ze praat en lach veel: je krijgt deze reactie dan ook vaak terug en deze positieve energie zorgt er indirect voor dat je je al beter voelt. Heb je je ooit wel eens lichter gevoeld na een goede afspraak vol met positieve energie? Dit kan je dus zelf triggeren! Ik ervoer dit gister nog: erna heb ik heel de dag vol positieve energie gewerkt en de tijd vloog. I feel good, tudududuud!

Op de foto: Sapph Fabulous Padded Wire bh inclusief fabulous short

Deze set van Sapph is gemaakt van een fijn, zacht micro. De mooie kakikleur met lime accenten aan de zijkant en de sensuele kant achterkant met bloemmotief  (short) zorgen ervoor dat ik me heel sexy voel. Het is een kleur die ik niet vaak kies, maar nu ik hem in mijn bezit heb ben ik er heel sexy in. Een dergelijke short zorgt ervoor dat m’n billen goed uitkomen, dus yay!

Draag je mooiste lingerieset

Waarom werkt dit altijd zo goed? De oudste tip in het boek is echt altijd het dragen van je mooiste setje. Tuurlijk, niks zo veilig om weer naar die oude zwarte bh te grijpen (doe ik ook vaak zat). Maar zo’n sexy set, ondanks dat niemand hem ziet, werkt door in je zelfvertrouwen. Een prachtige set kan ook heel comfortabel zijn, die dingen kunnen volledig los van elkaar staan. Daarbij doet een goed zittende bh ook veel voor je figuur. Veel vrouwen dragen een verkeerde maat bh en deze snijdt daardoor in hun rug of zij. Investeer eens in een meetsessie en laat je een goede set aanmeten: zelfvertrouwen through the roof! 

Deze padded set heeft ook een schitterende kanten afwerking en is eigenlijk het paarse zusje van de kakigroene variant. De kanten rand is heerlijk zacht en de padded cups geven je borsten mooi vorm.

Count your blessings

Veel vrouwen ontlenen hun zelfvertrouwen aan wat ze hebben. Vaak lijkt het gras groener bij de buurvrouw, je collega of je zus. Maar mijn favoriete methode is de ‘count your blessings’ methode. Ga eens na wat je zelf allemaal al hebt bereikt. Kijk eens naar wat je wel hebt, en niet naar wat je niet hebt. Zou je wel miljonair willen zijn? Wellicht een ongrijpbare droom. Besef jezelf dat je leven al heel fijn is: je hebt een fijne partner, een mooi huis, een lieve familie of een gave baan, en je hebt trouwens ook echt schitterend dik haar.

Kijk niet naar het negatieve, maar bekijk het van de zonnige kant. Zo slecht is het leven helemaal nog niet 🙂

Deze post is geschreven in samenwerking met MS Mode en Sapph Lingerie.