Het ruikt als m’n favoriete The Body Shop lijn, dacht ik, toen ik dit doosje opende. En ik had niet eens iets besteld! Aangenaam verrast opende ik het potje gezichtsmasker wat ik al herkende, want ik gebruik regelmatig een gezichtsmasker van TBS. Dit nieuwe masker is 100% vegan en you bet dat ik gelijk al fan ben geworden!

Almond milk

Sinds ik de body yogurt uit deze lijn heb, ben ik verslingerd aan de geur van almond milk. Een zoete, zachte geur die lekker blijft hangen maar niet te nadrukkelijk aanwezig is. Ik wil altijd dat m’n parfum de overhand heeft maar ik vind het wel lekker dat ik zelf m’n bodylotion ruik.

Oke, ik dwaal weer af: het Mediterranean Almond Milk With Oats Instant Soothing Mask (een mondvol, inderdaad!) is speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld.

Mediterranean Almond Milk With Oats Instant Soothing Mask

Het romige gezichtsmasker bevat havermout uit Engeland en biologische Community Trade-amandelmelk uit Spanje. Ik ben dol op de omschrijvingen op de Body Shop website: je ziet precies waar alles vandaan komt en wat er zo speciaal is aan deze ingrediënten. Lees hier de pagina over het Mediterranean Almond Milk With Oats Instant Soothing Mask.

De amandelen in dit masker worden gekweekt in Spanje en zijn community trade omdat ze op deze farm alleen waste gebruiken voor de cosmetica van The Body Shop. Ze gebruiken kapotte noten die niet verkocht kunnen worden. Ik vind het supermooi dat het niet weggegooid wordt maar dat er iets gedaan wordt met deze waste <3

Het masker is een heerlijk zachte substantie met een wat grovere structuur, dankzij de oats. Hij voelt fijn koel aan op je huid, net zoals de almond milk body yogurt.

Het masker droogt niet op en wordt dus niet hard. Na het aanbrengen kan je het ongeveer 5 a 10 minuten laten zitten en erna kan je lichtjes je gezicht scrubben. De havermout in het masker zorgen voor een licht exfolierend effect en zo scrub je de dode huidcellen van je gezicht zonder plastic deeltjes.

Het product is 100% vegan en niet op dieren getest. Heb jij trouwens al de petitie tegen dierproeven getekend? #foreveragainstanimaltesting

Het masker kost 20 euro en is nu verkrijgbaar op de website en in de winkels.

Dit product heb ik gekregen ter review.