Selecteer een pagina

NEW IN TOWN | Room Mate Bruno hotel

10 september 2018

Laatst ging ik samen met m’n ouders een dag op pad. M’n vader had nog een vaderdagcadeau van me tegoed en m’n moeder sloot graag aan. We besloten met de Waterbus richting het Haringvliet te varen. M’n vader is dol op ‘op het water zijn’ en dit was het perfecte cadeau voor hem. We spraken vroeg af en fietsten gezamenlijk naar de Erasmusbrug, waar de expeditie zou vertrekken. Het was eigenlijk heul errug vroeg en ik stelde voor om nog een bakkie te doen, want ik had een nieuwe hotspot gezien!

Dagelijks fiets ik over de Kop van Zuid en hier duiken steeds meer leuke tentjes op. Sinds kort zit er Rolph’s Deli, de Foodhallen zijn 2 weken geleden geopend en ik spotte in hetzelfde pand als de Foodhallen een nieuwe vestiging van Roommate Hotels: Bruno. Nieuwsgierig als ik altijd ben wilde ik hier gelijk graag naartoe en gelukkig had ik de camera bij me.

Room Mate Bruno

Na een verbouwing van 2,5 jaar opende Bruno in juli 2018 eindelijk zijn deuren. Het hotel hoort bij de Spaanse Room Mate keten en het is een behoorlijk kleurrijk hotel. Na enige research kwam ik erachter dat er ongeveer 50 a 60 kleuren in het gehele pand zijn verwerkt. Niet alleen in de hal, de eetzaal, de lobby of de blauwe (!) patio, ook de 217 kamers zijn behoorlijk kleurrijk.

In de lobby krijg je gelijk het boetiek-hotel-gevoel. Sfeervol, warm, rustig, loungemuziek klinkt door de speakers. Het is 8 uur ‘s ochtends en de meeste mensen slapen nog. We worden enthousiast welkom geheten door uiterst vriendelijk (Engelssprekend) personeel (en volgens mij ook de eigenaar). Ze verwachten dat we voor het ontbijt komen, maar alleen genieten van een kop koffie is ook geen probleem. De eetzaal is een enorme lichte ruimte met een buffet (vol met heerlijkheden!) aan het begin, een flinke sapjes/drankenbar een stukje verderop en allerlei verschillende tafeltjes met stoelen. Ook zijn er hoge stoelen en nisjes zodat je wat meer privΓ© kan zitten. De sfeer, de warmte en de kleuren spreken me enorm aan.

En ook de koffie smaakt goed πŸ˜‰

Room Mate Bruno

Bruno bevindt zich in een oud pakhuis wat volledig verbouwd is. Pakhuismeesteren is een monument en vanaf de buitenkant gezien (die overigens mooi opgeknapt is) zou je niet zeggen dat er zo’n schitterend kleurrijk hotel zich binnen bevindt. De kamers hebben we helaas niet gezien (we zijn tenslotte geen gast :)) maar de foto’s op de website zeggen genoeg. Je hebt al een eenpersoonskamer van 19 vierkante meter en als grootste kamer is er de Suite, van maximaal 86 vierkante meter + terras!

Als je langs Room Mate Bruno fietst en je kijkt even omhoog, zie je allemaal houten ‘hutjes’ op het dak. De sauna, noemen wij het al sinds ze erop zitten. πŸ™‚ Het hotel beslaat 4 verdiepingen en heeft ook een grote blauwe lounge – waar we op gewezen werden voordat we het pand wilden verlaten. De patio bestaat uit diverse tinten blauw, en ook hier heerst ‘s ochtends een serene rust. Er staat een bar en ik kan me goed voorstellen hoe hier ‘s avonds een lichte beat klinkt en hoe mensen hier lekker een GT’tje drinken.

Hoewel het me heel raar lijkt om zo dicht bij huis in een hotel te overnachten, zeg ik nooit nooit als het om Room Mate Bruno gaat. Ik ben gefascineerd door het kleurenpallet en de vriendelijkheid van de mensen, de relaxte sfeer en de hip-heid hebben me betoverd. Wie weet boek ik binnenkort een nachtje rust in 19 vierkante meter πŸ˜‰

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...