Op Instagram schrijf ik veel verhaaltjes onder m’n foto’s. Laatst werd ik aan het denken gezet over mijn feed en ik kwam tot de volgende ontdekking: ik heb een stylized feed, maar ik hou the shit real dankzij m’n verhaaltjes. Die gaan van hot naar her en ik vertel gewoon wat me op dat moment bezig houdt. Ik voel niet zo heel veel voor die afstandelijke lifestyle feeds met 1 of andere wijze quote. Ik vind persoonlijkere accounts veel leuker!

Maar ik realiseerde me dat ik dit te weinig doe ik op de blog. En das zonde! Geïnspireerd door enkele Engelse bloggers die ik volg leek het me leuk om een soort samenvatting van de maand te doen met dingen die ik wil delen. Boeken die ik heb uitgelezen, producten die ik heb ontdekt in de supermarkt, uiteraard wat leuke modekoopjes, restaurantjes: het kan van alles zijn!

App: Too Good To Go

Op een aantal Instagram accounts die ik volg zag ik dit al langskomen: de Too Good To Go app. Ik was gelijk nieuwsgierig en downloadde de app. De missie van de makers van deze app is het tegengaan van voedselverspilling. Aan het eind van de ochtend, middag of avond kan je bij restaurants, hotels of supermarkten die meedoen het overgebleven voedsel oppikken. Dit is helemaal top natuurlijk!

Onlangs probeerde ik het uit bij Backwerk, een heerlijke broodjeszaak op het Zuidplein. Voor 4 euro kon je hier een magic box ophalen gevuld met allerlei overgebleven broodjes van die dag. De buit was bizar! Ze vulden een tasje met:

  • 3 enorme pizzabroodjes
  • 1 bagel zalm
  • 1 kaiserbroodje eiersalade
  • 1 rond broodje met ei en zalm
  • 1 ham kaas croissant
  • 1 saucijzenbroodje

Vergeet ik nog iets? 😀 Veel he! M’n vriend was helemaal enthousiast over dit concept en ontdekte laatst op zondagochtend dat het Ibis hotel in de stad ook meedeed. Ook voor ongeveer 4 euro konden we hier een magic box ophalen. Hallooo, hotelontbijt! We kregen ieder een zakje en een kartonnen beker om te vullen met koffie en je kon hier zelf je zakje vullen met wafels, broodjes, poffertjes, croissants, allerlei beleg en fruit etcetera! Een gouden zet.

Too Good to Go is nog niet overal actief maar ik hoop dat het zich snel uitbreidt en dat er meerdere restaurants mee gaan doen. Moet je nagaan dat al dit eten anders gewoon weggegooid zou worden. Het is goed dat mensen zich hier bewuster van worden, want we verspillen met z’n allen teveel voedsel.

Too good to go

Shop: some,… fashion

Sinds kort heeft MS Mode een nieuw merk: some,… Ik zag het al op de website langskomen maar some,… heeft ook een geheel eigen site met hun eigen shop. Ze bieden vrouwen met curves de best zittende jeans. Als ze dezelfde fit en kwaliteit hebben als de MS Mode jeans, dan teken ik ervoor. Naast jeans hebben ze ook toffe truien, tee’s en andere on-trend broeken. Ik ben fan! Mijn favorieten:

Deze witte statement tee ben ik helemaal weg van! De tweede favoriet van some,… is deze mooie zwarte skinny jeans en de derde is de grijze lange sweater. Die hangt al in de kast hoor, wees maar niet bang 😀

Boek: Heks van Camilla Läckberg

Mijn doel dit jaar is om 20 boeken te lezen. Ik houd dit bij in de Goodreads app! Momenteel zit ik op 14 en het 13de boek wat ik las was Heks van Camilla Läckberg. Ik was gelijk gegrepen door het verhaal. Er zitten veel personages in, wat in het begin nogal verwarrend kan zijn, maar later leer je ze beter kennen en ik zat er al snel helemaal in. Het is een superspannend boek met switches tussen de 17de eeuw en nu. Ik hou daar wel van.

Toen ik het uit had ging ik meer over Camilla lezen en het bleek dat Heks het laatste deel in een flinke serie was (lol!). Vervolgens ben ik IJsprinses gaan lezen, deel 1, en ook die had ik binnen no-time uit. Ik geloof dat Camilla m’n nieuwe favoriete schrijfster is! Ondertussen zit ik al in deel 2, dus ik kom de vakantie wel door 😉

Ik hoop dat jullie de tips van flip leuk vonden 🙂 Ik heb nu al zin om volgende maand weer nieuwe ontdekkingen met jullie te delen!