Ik ben echt zo enorm klaar voor het volgende seizoen! Ik heb genoten van de warmte (ok, niet elke dag, di5 35 graden is toch echt wel te gek voor mij) maar ik heb nu wel weer zin in het volgende. De vroeg invallende schemering, m’n favoriete kaneelkaarsje aan, leven onder een kleedje en Poes die elke nacht aan m’n voeteneind ligt. In de zomer is dat echt een no-go voor haar – voor mij ook – en ligt ze standaard OVERAL in het huis, behalve bij ons. Call me sentimental maar ik mis dat. Ook om die slappe reden heb ik zin in herfst 😉

Ook ben ik m’n zomergarderobe een beetje zat. Ik klink nu vast heel oppervlakkig, maar ik heb gewoon weer zin in lange broeken, dikke jassen en zachte sjaals. Natuurlijk, ik ga nog op vakantie en de stapel zomerjurkjes is uitzonderlijk hoog (heb mezelf noodgedwongen een shopstop op moeten leggen), maar als ik terugkom moet het herfst zijn. Met wat regen, wind, donkere avonden alstublieft. Lijkt me fijn.

Deze outfit is er echt zo 1 voor het najaar. Een dikke legging van uitstekende kwaliteit met erop een soepelvallend tuniek/jurkje met gouden stippen. Het jurkje is ietwat doorzichtig, en om die reden hoort er een zwarte top bij. Deze zit met drukknoopjes vastgemaakt aan de tuniek.

Kwaliteitskleding

De gehele outfit komt bij Ulla Popken vandaan. Ik werk sinds kort met Ulla Popken samen en dat vind ik a) een hele eer en b) een hele verrassing. De kwaliteit van de Ulla kleding ligt echt heel erg hoog. Je ziet het aan de kleding en je voelt het als je het aantrekt. Het blijft mooi na het wassen en er valt niks vanaf en er laat niks los. Hierdoor ben ik me gaan beseffen hoe belangrijk ik dit eigenlijk vind. Vaak koop ik een kledingstuk van 2 tientjes en dan baal ik dat er al zo snel iets loslaat of dat er al zo snel een gaatje in zit.

Omdat het toch maar 2 tientjes kost, denk je: ach whatever. Koop wel weer een nieuwe. Eigenlijk is dat dikke onzin en zo hoort het ook helemaal niet te zijn. Ik heb liever 10 kwaliteitsstukken in de kast hangen dan 100 euroknallers. Mijn doel voor de herfst is dan ook leren om minder random te shoppen en meer te kijken naar kwaliteit en duurzaamheid. Een hele omslag – ik ben redelijk verslaafd aan geld uitgeven aan kleding – maar het gaat me lukken, want ik vind het belangrijk.

Ik ben me ervan bewust dat niet elke portemonnee geschikt is voor dit doel (die van mij ook niet altijd!) en ik ben hier tenslotte om te inspireren. Daarom zullen er ook heus nog wel Primark outfits langskomen, alleen minder vaak. En bewuster gekocht – niet shoppen om het shoppen, maar ik wil ervoor gaan om de mooiste stukken uit te zoeken. Ik wil ook gaan kijken naar de cost per wear – wat kost een item en hoe vaak ga ik het dragen? Dit lijkt me een tof en interessant doel. Een duurzamer najaar, ik ga ervoor!

Terug naar de outfit

De jersey broek (ik noem het net zo goed een legging) is donkerblauw, heeft een elastische taille en valt lekker lang over m’n enkels heen. Top als je er nog hakken onder wil dragen! Ik vind de outfit in z’n geheel vrij feestelijk en chique. Dat komt vast door de gouden stippen op het tuniekje 🙂 De tuniek heeft een split in de mouw die je weer samenbindt tot een leuk strikje. I love it! Echt een leuk detail. Hij heeft ook een split aan de zijkant en het tuniekje is een A-lijn.

Ik draag beide kledingstukken in maat 44 en zoals ik in m’n vorige blog ook vertelde, zit het ruim. Je hoeft niet een maat kleiner te kopen in dit geval, maar je voelt je er zeker heel comfortabel in. Dat beloof ik!

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Ulla Popken