Afgelopen weekend deed ik een grappig ding op Instagram waarbij ik mensen vroeg om een X te sturen. Vervolgens stuurde ik ze een paar vragen via DM en als ze daarop zouden antwoorden, zou ik vervolgens een foto van hen delen op mijn stories. Ik had dit op meerdere Insta’s al langs zien komen en het is een mooi staaltje contact hebben met je volgers. Op hun beurt kunnen zij wellicht er nog wat volgers bij krijgen.

Ulla Popken

De derde vraag (van de 4, het viel best mee :)) was de vraag: Zeg iets wat je me altijd al had willen vertellen. De reacties waren hartverwarmend en tevens zetten ze me aan het denken. Plussize ladies gaven aan dat ze wat aan mijn posts hadden op het gebied van zelfvertrouwen en what-to-wear. Maar ook andere dames die me niet per se volgen voor het feit dat ik curvy fashion deel, gaven aan inspiratie te putten uit wat ik uitstraal (op social media).

Ik gedraag me vol zelfvertrouwen – dat ben ik tot op zekere hoogte ook. Vaak zijn mensen verbaasd dat te zien bij een plussize vrouw. Tuurlijk heb ik slechte dagen en ik vind mezelf heus niet elke dag even mooi, maar over het algemeen ga ik vrij zelfverzekerd door het leven. Ik ben in het verleden niet gepest (och, een rotopmerking hier of daar schaar ik niet onder pesten) en van nature sta ik positief in het leven. Ik denk dat dat ook bijdraagt aan het vertrouwen wat je uitstraalt.

Ik ben me ervan bewust dat dat niet voor iedereen even makkelijk is. Een trauma van een jeugd vol met pesten is niet zomaar iets wat je aan de kant schuift. Dus misschien ben je helemaal nog niet klaar voor deze post. Misschien kan je er 1 ding uithalen. Ik hoop het.

Ik heb de afgelopen jaren een hoop geleerd over zelfliefde en zelfvertrouwen en ik deel graag m’n tips met jullie <3

Ulla Popken
Ulla Popken

Volledige outfit: in samenwerking met Ulla Popken – blouse, broek en jack

Schoenen: Adidas

Sieraden: H&M

Bekritiseer niet elke kleine afwijking op je lijf

Ik ga niet gelijk zeggen: omarm ze! Want dat is een proces. Niet iedereen kan gelijk van haar tiger stripes houden of van de putjes in haar dijen. Maar het scheelt enorm om ze niet uitgebreid te bestuderen elke keer dat je in de spiegel kijkt. Het hoort bij je en die flaws maken jou uniek. Ik voelde me laatst ook enorm zelfbewust en vond mezelf 10x niks. Ik ging constant voor de spiegel staan, m’n buik inhouden, m’n bobbelige bovenbenen bestuderen… ik werd er miserabel van. Totdat ik ermee ophield.

Want wat win je met die zelfkritiek? Helemaal 0. Ik trek nu ‘s ochtends kleren aan, bewonder mezelf in de spiegel, maar me mooi met make-up en de stijltang en een sexy ding gaat de deur uit. Ja hoor! Want dat brengt me tot het volgende punt…

Ulla Popken

Complimenteer jezelf eens

Er is echt niks mis met jezelf mooi vinden. Je bent echt niet gelijk arrogant. Heb je een good hair day? Complimenteer jezelf. Heb je een goede outfit uit weten te kiezen voor dat feestje/die belangrijke vergadering/een normale werkdag waar je erg trots op bent? Spreek dit uit. Dit hoef je niet eens tegen jezelf te doen, je kan ook tegen je partner zeggen: “Goh, ik zie er goed uit he vandaag?”

Nu noemde ik net de oppervlakkige uiterlijkheden (want ik wilde dat je je beter in je lijf gaat voelen!), maar complimenteer jezelf ook eens met een goede daad die je hebt verricht. Je mag best trots zijn omdat je die vrouw hebt geholpen met haar boodschappen dragen. Je mag jezelf ook een tof wijf vinden omdat je een gaaf project hebt afgerond op je werk. Een compliment aan jezelf kan over van alles gaan. Heb je een kickass risotto gemaakt? Lekker bezig wijffie!

Een compliment aan jezelf maakt je bewust van het feit dat je iets kan rocken, of het nou een outfit is of een pan rijst. En als je van die complimenten nou een gewoonte maakt, groeit je zelfvertrouwen elke dag een beetje meer.

De laatste tip die ik je ga geven is misschien nog wel de moeilijkste…

De outfit van Ulla Popken bestaat uit:

  • een super comfortabele jegging (maat 42/44, voelt als een droom zo zacht)
  • een lange blouse waar je een aantal kanten mee op kan (lang los dragen als tuniek, knopen of in je broek dragen en een een beetje laten bloezen) (42/44)
  • een dun jeansjack (42/44)

Ulla Popken valt ruim dus shop op maat! 

Je eigen mening is het belangrijkst

Iedereen heeft altijd overal een mening over. Dikke mensen moeten geen horizontale streepjes dragen, mensen met witte benen mogen geen korte broeken dragen, oh en als je dat draagt lijk je net zwanger en in dat jurkje ga je toch zeker niet naar buiten?! Chill out met al die meningen: jouw mening is de enige die er toe doet. Oke, misschien hecht je ook wel waarde aan die van je vriend/man/vriendin/vrouw. Een klein beetje dan 😉

Maar je kan niet altijd iedereen pleasen en dat zou je ook helemaal niet moeten doen. Jij vindt dat dit jurkje je mooi staat. Daar moet het eigenlijk al ophouden. Dan ga je het dragen. Je gaat niet aan mensen vragen of zij het ook mooi vinden. Andere mensen gaan je aan het twijfelen brengen en straks hang jij dat jurkje terug en voel je je ongelukkig en ontevreden. Dat ene moment in die paskamer, dat glorieuze moment waarin je je Queen B voelde, dat is toch veel meer waard dan andermans mening? En elke keer als je dat jurkje draagt voel jij weer dat ene moment en stap je vol zelfvertrouwen de deur uit. Engelen zingen, mannen draaien spontaan hun hoofd om en je kan de hele wereld aan. Bij wijze van spreken, dan 😉

Klinkt dit allemaal iets te ‘makkelijker gezegd dan gedaan’? Snap ik. Het is ook niet een gevoel wat je van de ene op de andere dag bereikt. Het is een proces, maar je komt er wel!

P.S: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ulla Popken – je krijgt nu tot eind september 10% korting op je bestelling vanaf 39,95 met de code “margo10”.