We zweten allemaal! De een wat erger dan de ander, dat ruik je vooral in de zomermaanden goed 🙂 Bij de ene persoon ruikt zweet sterker dan bij de ander, dat is van allerlei factoren afhankelijk. Zweet zelf stinkt niet, maar een combinatie van bacteriën en andere stoffen zorgen ervoor dat je soms flink naar een net uien kan rieken. Vaak zorgt synthetische kleding voor een sterkere geur, maar ook wat je eet of hoeveel stress je hebt kan invloed hebben op de geur die onder je oksels vandaan komt.

In de zomer zweet men vaak erger (I know I do!) en ik geef dan vaak de voorkeur aan creme deodorant. Ik heb er meerdere getest maar er is 1 merk waar ik altijd weer bij terug kom. Met name in de zomer is deze favoriet, omdat hij je oksels droog houdt en geen sterke parfumgeur heeft. Ik word vaak misselijk van zo’n weeïge zweetlucht vermengd met een halfzoete deo-walm… blugh! Welke creme deodorant stick dat dan is? Read on!

Dove Deodorant Stick Women Original

Ik ben dol op de geur van Dove en heb dan ook in elke tas wel een spuitbusje zitten. Maar een spuitbusje is voor mij niet genoeg als ik moet fietsen of een drukke dag voor de boeg heb. Daarom heb ik al jaren geleden gekozen voor een deodorant stick. Die van Dove ruikt zoals je gewend bent heerlijk naar de frisse zeeplucht. Hij belooft 48 uurs bescherming en bevat vitamine E om de huid extra te verzorgen.

48 uurs bescherming?

Not for me amigo! In de winter kan hij prima een hele dag mee maar aan het einde van de dag ben je niet meer 100% okselfris. In de zomer doet hij voor mij helemaal niks. M’n oksels voelen na 5 minuten op de fiets al nat aan met alle oncharmante vlekken in je bloesje van dien. Een deodorant heeft wat mij betreft pas gewonnen als de oksels droog blijven.

Dove heeft ook Maximum Protection creme deodorants. Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar wellicht dat deze beter helpen in de zomer.

Mag de Dove Deodorant Stick blijven?

Ja, maar dan alleen in de koudere maanden. Dan doet hij z’n werk goed (maar dan wordt er ook minder gezweet :)) en ruikt hij heerlijk.

Odorex Ultra Protect Creme

“Odorex?” zei m’n vriend verbaasd. “Das toch voor hele stinkende mensen?” Ha, nou, welcome to my armpits: zonder dit soort deo’s ben ik ook een stinkend mensje 😉 Odorex is welgeteld 2 weken in de test geweest, inclusief hittegolf 2018! Ik vind de geur van de Odorex Ultra Protect aangenaam, niet te aanwezig. De creme is heel vloeibaar en je draait hem middels een draaidopje omhoog. Ik vond hem eigenlijk te nat en het duurt lang voordat hij is gedroogd onder je oksels. Het duurde even voordat ik me kon aankleden. Dit is geen ramp, maar wel een beetje onhandig.

Ook merkte ik dat bijvoorbeeld synthetische bloesjes bleven kleven aan m’n oksels. Vooral na een stukje fietsen en een beetje zweten gebeurde dit. Ook niet echt praktisch, want ik fiets elke dag en ik draag regelmatig zulke bloesjes voor wanneer ik afspraken heb. Heel de dag voel je dan zo’n onprettig gevoel onder je oksels, bleh.

Na het sporten bleef de geur prettig en ik ging niet stinken, alleen had ik liever drogere oksels gehad.

Mag de Odorex Ultra Protect Creme blijven?

Ik denk het niet. Het feit dat de creme zo nattig is (iewl wat een goor woord) én dat hij niet lekker matcht met bloesjes, zijn voor mij wel reden om de show te stoppen. Sorry Odorex, je bent de zwakste schakel!

Rexona Maximum Protection

Zal ik het maar gelijk verklappen? Dit is de winnaar! Deze deodorant stick is m’n lievelings. Elk jaar kom ik toch weer bij de Rexona Maximum Protection uit. Dit jaar heb ik er al meerdere versleten, vanaf het moment dat het zonnetje begon te schijnen lag de eerste al in de badkamerla.

Wat maakt deze deo zo goed?

“De innovatieve TRIsolid™-technologie legt een dikke beschermende laag over je zweetklieren en biedt zo onze krachtigste bescherming tegen zweet”, aldus Rexona. Ik vind dat dit werkt, hoewel ik niet zoveel verstand heb van de TRIsolid technologie. 🙂 Ook opperen ze dat je het beter ‘s avonds voor het slapengaan het beste de deo kan aanbrengen, omdat dan je zweetklieren het minst actief zijn. Zo heb je de volgende dag optimale bescherming.

Maar welke geur dan?

Dit jaar heb ik er 3 uitgeprobeerd. Vaak koop ik ze in de aanbieding, bijvoorbeeld 1+1 gratis, en dan kan ik lekker uitproberen. Mijn favoriet is toch wel echt Clean Scent – een fijne geur (clean dus), niet nadrukkelijk aanwezig en je ruikt hem ook niet als je een beetje zweet. Op de 2de plek staat Sport Strength, deze is iets anders geparfumeerd maar gaat niet stinken na bijvoorbeeld een sportsessie. De minst lekkere die ik getest heb is Confidence. Deze ligt nog in m’n la maar gaat m’n oksels nooit meer ontmoeten, vrees ik. Ik vind het parfum te sterk en te poederachtig en dit wordt er in de loop van de dag niet beter op.

So we have a winner! Op zware dagen spray ik nog wel eens een beetje bij, maar met de Rexona deodorant stick is dit niet nodig.

Wat voor deodorant gebruiker ben jij? Een sprayer, een roller of ook een creme fanaat?