Ondertussen wonen we alweer ruim 2 jaar in ons huis en ik heb rust gevonden qua inrichting. Ik sta niet meer wekelijks te schuiven met poefjes en planten, en ook de accessoires kunnen nog steeds mijn goedkeuring wegdragen. Natuurlijk staan er nog wel wat klusjes op de planning die ik ooit een keer uitgevoerd wil hebben. Alles op z’n tijd!

Vorige week is 1 van die gewenste klussen in vervulling gegaan ๐Ÿ™‚ In samenwerking met www.OPMAATZAGEN.nl heb ik eindelijk vensterbanken in de woonkamer kunnen plaatsen!

Onze woonkamer is een combi van stoer met modern. Houten elementen wisselen zich af met zwart, blauw, geel en wit. Onze robuuste houten salontafel is een eyecatcher en ik wilde al heel lang vensterbanken in dezelfde look. Ik stelde dit heel lang uit omdat ik het eigenlijk niet zag zitten om naar de bouwmarkt te gaan, omdat ik bang was om een flater te slaan met m’n kluskennis.

Houten planken bestellen

Bij OPMAATZAGEN.nl mocht ik m’n eigen vensterbanken uitzoeken, en dat was veel laagdrempeliger dan in de bouwmarkt. Het bestelproces is super easy. Je kiest je gewenste plaatmateriaal of hout en maakt een keuze uit allerlei verschillende opties. Is het voor buiten of binnen? Welke afwerking wil je? Wat moet de dikte van het hout zijn? Je kan het hout volledig naar wens ‘designen’ en je loopt tegen dingen aan waar je in eerste instantie niet eens aan had gedacht. Ik vond dat heel chill, want ik had zelf bijvoorbeeld nooit gedacht aan afgeronde afwerking. En eigenlijk maakt dit de vensterbank helemaal af.

Ik moet toegeven: wij hebben nogal een scheef huis. Ook de vensterbanken waren niet recht toe recht aan… dus het bestellen was een uitdaging. Gelukkig werd ik super geholpen door een klusexpert waardoor ik alsnog op een soepele manier m’n bestelling kon doen. Ze stuurde me zelfs een tekening om te controleren of het goed was overgekomen. Das service, toch?

opmaatzagen.nl

Ik koos voor vensterbanken van vurenhout, die een beetje uitsteken en die een afgeronde hoek hebben. Het was binnen 3 dagen in huis en we konden ze zo in het raamkozijn schuiven, zonder al te veel gedoe. Ik hoefde het niet te bevestigen met klemmen of schroeven, en daardoor kan ik het er gewoon uithalen om het in de toekomst nog te behandelen.

Onbehandelde planken

Het hout is onbehandeld en heeft daardoor nog niet het effect van de tafel. Om dit te bereiken moeten de vensterbanken nog wel een paar weken buiten in de regen staan ๐Ÿ˜‰ Dat ga ik nu niet overhoop halen! Ik vind het onbehandelde hout eigenlijk wel tof zo. Het matcht dan misschien niet 100% met de tafel, maar we hoeven ook geen matchy matchy inrichting te hebben. Shabby chic staat ons veel beter (dat dit eigenlijk een slap excuus is voor het feit dat we slechte klussers zijn, vergeef je me wel toch? :D)

De volgende klus?

Ik stoor me stiekem een klein beetje aan onze glimmende witte tv kast. Een erfenis uit ons vorige huis. Hij staat op zich prima in de woonkamer, maar ik vind hem niet helemaal passen. Bij opmaatzagen.nl kan je ook je eigen meubels ontwerpen, naast de vaste meubels die ze al in het assortiment hebben. Ik heb natuurlijk gelijk verder zitten loeren en ik zie een zwarte tv kast wel zitten. Bij de meubels die je zelf ontwerpt komt een gehele handleiding zodat je hem zelf makkelijk in elkaar kan zetten. Wie weet wordt dit de volgende klus. Of ga ik nou eerst de keukenmuur geel schilderen? Keuzes, keuzes! ๐Ÿ˜‰