Selecteer een pagina

XS REVIEW | Salcura Bioskin

22 juni 2018

Sinds ik blog, ben ik met een hoop nieuwe producten in aanraking gekomen. Producten die m’n huidconditie hebben verbeterd, producten die heerlijk geuren, producten die zorgen voor een prachtige make-uplook maar ook producten die echt helpen bij huidproblemen! Onlangs kreeg ik de vraag of ik producten van Salcura wilde uitproberen voor mijn lastige huidje. Dingen die je nooit ziet op het perfecte Insta-feedje: bobbelige armen, schilferende scheenbenen, eczeem in de hals en psoriasis op het hoofd: spaar ze allemaal! Ik was erg benieuwd wat Salcura voor mijn theatrale huid zou doen 😉 dus ik sloeg aan het testen!

Over Salcura

Salcura is nog niet zo lang in Nederland verkrijgbaar, maar in het buitenland waren de reacties over Salcura Bioskin al positief. De basis van de Salcura producten zijn natuurlijke ingrediënten: onder andere tea tree (die ruik je goed!), lavendel, calendula en aloe vera moeten zorgen voor een goed resultaat. Jarenlang onderzoek heeft ervoor gezorgd dat Salcura’s producten nu van een hoogwaardige kwaliteit zijn.

Ik ontving de Dermaspray als stap 1 en de Zeoderm creme als stap 2.

Salcura BioSkin Dermaspray

Dermaspray helpt een natuurlijk barrière te vormen voor de huid. Hierdoor blijft de huid beter gehydrateerd. De kracht van de spray is dat hij diep intrekt: de huidcellen worden in een vroeg stadium bereikt en komen daardoor gezonder aan de oppervlakte. Het verlicht jeuk onmiddellijk en bij lang gebruik wordt de huid er gezonder van.

Salcura BioSkin Zeoderm

Deze creme heeft haar naam te danken aan het vulkanische kleimineraal Zeoliet. Dit mineraal helpt de huid te herstellen door mogelijke schadelijke stoffen aan de huid te onttrekken (bron: www.salcura.nl). Het wordt vaak gebruikt in combinatie met de Dermaspray, om als het ware een laagje over de spray te leggen en de huid zo beter te hydrateren.

Veel mensen kunnen door het gebruik van deze producten hun hormooncreme laten staan. Ik wist van te voren al dat de producten niet handig waren om op de hoofdhuid te gebruiken, omdat er nog allemaal haar groeit. Ik besloot m’n hoofd er niet mee te belasten, maar de Salcura producten wel te gebruiken voor:

Eczeem en uitslag

M’n liezen zijn sinds vorig jaar (lekker plotseling) opeens een fijne plek geworden voor eczeem en uitslagplekjes. Soms twijfel ik of het geen psoriasis is. Het reageert op warm vochtig weer, in die periodes krijg ik er veel plekjes bij en krijg ik ook lelijke littekens erna. Ik besloot een paar nachten achter elkaar de DermaSpray en de ZeoDerm te combineren op die locatie.

Uiteraard verdween het niet overnight, maar mijn huid leek gek genoeg ‘helderder’. Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet beschrijven. Ik zag vooruitgang, mijn huid leefde op en leek beter gevoed. Na een paar dagen vervaagden de plekjes ook en kwamen er geen nieuwe meer bij. Ik wilde ook weten hoe het zou zijn als ik het niet zou gebruiken. Momenteel gebruik ik het niet en m’n liezen zijn weer een stuk grauwer. Ook ontstaan er weer nieuwe plekjes. Ja echt! Het is overduidelijk dat de Salcura BioSkin producten een plezier is voor de gevoelige huid in de liezen.

Keratosis Pilaris

Dankzij Hennie kwam ik erachter dat ik dit had: ik had al m’n hele leven bobbelige armen en wist niet dat het een naam had. Het voelt droog en ziet eruit als kippenvel, en kan aanvoelen als schuurpapier. Charming! Keratosis Pilaris komt vaker voor bij mensen met een lastige huid dus met een zucht accepteerde ik ook deze aandoening: join the club. Eigenlijk vorige week besloot ik pas de DermaSpray uit te proberen op m’n armen. Na 1 nacht voelden m’n armen al zachter aan, en na 2 nachten waren ze helemaal het aaien waard.

Puistjes

Ja, dit was een wilde gok. Met het warme weer heb ik altijd puistjes op m’n bovenbenen en billen, door het schuren en het broeien. Veel meer mensen hebben dit, maar er wordt zelden over gesproken op blogs. Ik heb #noshame en vertel je vandaag wat je ertegen kan doen: de Dermaspray! Het was een probeersel, maar het werkte. Eerst even scrubben onder de douche en na het afdrogen de Dermaspray opsprayen. De volgende dag heb je aanzienlijk gladdere billen, en na 2 dagen ben je helemaal los van rode pukkeltjes. Misschien behaal je nog beter resultaat met de Zeoderm erbij, maar de Dermaspray was voor mij voldoende.

Ben ik enthousiast?

Waar lijkt het op? 😀 Ja, ik ben zeer enthousiast! Ik ben blij dat ik dit merk heb leren kennen (want ik kende het voorheen nog niet). De prijs van de Dermaspray is 19,99 voor 100ml en de  Zeoderm kost 14,99 voor 50ml. Op de site van Salcura staan eerlijke reviews van klanten en ook hun ervaringen zijn positief. Laat je overtuigen en probeer het zeker eens uit als je een lastige huid hebt.

Dit product heb ik gekregen

 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...