Selecteer een pagina

XS REVIEW | Image Skincare huidverzorgingsroutine

15 juni 2018

Zoals ik je laatst al vertelde, was ik een tijdje geleden op bezoek bij het Image Skincare Experience Center. Na de heerlijke behandeling die ik daar kreeg, kreeg ik ook een aantal producten mee om mijn huidconditie te verbeteren. Ik moest het een maand dedicated proberen, werd me aangeraden. We zijn nu ruim een maand verder en ik zeg je eerlijk: ik wil nooit meer iets anders. Image is het voor mij!

Ik kreeg een compleet huidverzorgingspakket mee naar huis en ging vol goede moed aan de slag. De producten van Image zijn kwalitatief hoog omdat er een hoge concentratie werkzame stoffen in zitten. Image richt zich op huidverbetering en biedt oplossingen voor huidproblemen. Elke lijn richt zich op een eigen issue wat aangepakt moet worden. Dit zijn de producten die ik mee kreeg + mijn ervaringen!

Vital C Hydrating Water Burst Serum

Vital C Water Burst Serum

Vital C Water Burst Serum

Dit serum is een hele lichte gel wat aanvoelt als water op je huid, wanneer je het gaat uitsmeren. De tube heeft een hygienische draaisluiting die er tevens voor zorgt dat je niet teveel serum eruit perst. Een druppeltje is ruim voldoende. Het lijkt weinig, maar omdat het zo verandert op je huid smeert het ruim voldoende uit.

Dit serum is intens hydraterend en breng je aan onder je dagcreme. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid strakker getrokken wordt, waardoor hij jonger oogt. Ook bevat het serum diverse vitaminen die perfect zijn voor een droge, geĂŻrriteerde en gevoelige uit.

Het Vital C Hydrating Water Burst serum ruikt heerlijk naar sinaasappeltjes, een geur die je vaker tegenkomt in Image Skincare producten.

Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer SPF30

In de intake die ik met Elvia had kwam naar voren dat ik niet elke dag een SPF gebruikte in m’n creme. Ik wisselde nogal eens van huidverzorging en de een had het wel en de ander niet, tja, consequentie is hier ver te zoeken. Ze vertelde me dat je je niet alleen tegen de zon moet beschermen, maar ook tegen stralingen van computers en andere invloeden zoals uitlaatgassen wanneer je door de stad fietst. Daar had ik nog niet over nagedacht!

De Prevention+ Daily Moisturizer bevat bescherming voor breed spectrum UVA/UVB. Het is een lichte, vloeibare creme waar je wederom heel weinig van nodig hebt. Hij hydrateert goed en is vrij van parabenen. Ook deze creme is goed geschikt voor een droge en gevoelige huid. Ook mensen met rosacea kunnen deze dagcreme gebruiken.

Ormedic Balancing Facial Cleanser

Een product wat ik voorheen zelden gebruikte: een gel cleanser. Ik verwijderde mijn make-up met een doekje en erna een watje met tonic, en onder de douche verwijderde ik het met zeepvrije wasgel van Zwitsal 🙂 werkt ook prima, maar een diepe reiniging.. not really. De Ormedic Balancing Face Cleanser wordt elke ochtend en elke avond aangeraden. Ook na een nacht slaap heeft je huid flink gewerkt en verdient het een goede reiniging.

De geur is heerlijk zacht (hij bevat kamille en groene thee). De cleanser is eigenlijk 3 in 1: cleanser, exfoliator en toner. Hij laat je huid schoon en glad achter, zonder een trekkerig gevoel. Ook hier heb je weinig van nodig, na anderhalve maand is er ongeveer een kwart op.

Ormedic Balancing Bio-Peptide Creme

Deze creme kreeg ik mee voor de nacht: het is een rijke, voedende (oftewel een wat dikkere creme) die je huid ‘s nachts extra verzorging geeft. Nadat je huid ontdaan is van alle make-up, kan de Balancing Bio-Peptide creme aangebracht worden. Er zit een schepje in om je juiste hoeveelheid uit het potje te scoopen.

Ook deze creme ruikt heerlijk naar sinaasappeltjes! Hij brengt de huid ‘s nachts weer in balans doordat hij vol zit met anti-oxidanten en vitamines. Het is een hele zachte creme en dus ook uitermate geschikt voor een gedehydrateerde en gevoelige huid.

Wat vind ik ervan?

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik enthousiast ben. De producten geuren lekker (altijd belangrijk, maar niet het belangrijkste!) en heb het idee dat m’n huid aanzienlijk verbeterd is. Het oogt strakker, vooral rond m’n mond (op goede dagen heb ik een natuurlijke duckface!) en ik heb totaal geen last meer van droge plekjes. Flawless is m’n huid zeker niet (adertjes galore!) maar over de conditie mag ik op dit moment zeker niet klagen. Ik blijf de producten van Image zeker gebruiken, sowieso tot ze op zijn. Image Skincare ligt in het hogere segment, dus ik ga even filteren op welke producten ik echt niet kan missen, want mijn budget is niet geheel toereikend om deze hele routine opnieuw te kopen 🙂

Raad ik Image Skincare aan? Volmondig ja!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...