Goed slapen in de warmte

29 juni 2018

Vorig jaar schreef ik in deze maand een artikel met tips om beter te slapen. Slapen is bij mij altijd een dingetje, en daarom schreef ik dit voorjaar nog een artikel over beter slapen dankzij lavendel. Ik slaap de laatste tijd stukken beter maar met dit warme weer is het toch altijd weer een uitdaging. Veel mensen slapen slecht, of helemaal niet, in zo’n warme periode. Goede slaap is essentieel voor je. Er is niks zo rot als gebroken wakker worden en weer de hele dag te moeten presteren op je werk. Ik hoop dat ik je kan helpen met mijn tips, misschien vertel ik je wel niks nieuws, maar ik hoop dat je er iets aan hebt 🙂

Niet koud douchen, maar warm!

Veel mensen kiezen voor een koude douche voor het slapen gaan. Het is veel beter om een warme of lauwe douche te nemen. Na een koude douche moet je lichaam zich opwarmen en daardoor ga je zweten. Das wel het laatste waar je op zit te wachten als je net lekker onder de douche vandaan komt. Ik kan ook totaal niet slapen als ik plakkerig ben, dus ik douche sowieso ‘s avonds na een warme dag om lekker fris m’n bed in te gaan. Dat je er beter van slaapt is mooi meegenomen 🙂

Ik zweer hier echt bij! Ik had het in de laatste warme week 1 keertje niet gedaan, en ik had gelijk een rotnacht achter de rug. Ik werd megaduf wakker met een lichte migraine en kon voor m’n gevoel nog wel 3 uur slapen. Douchen for life!

Een ventilator met een timer

Het inslapen is vaak het grootste probleem. Je voelt je warm, klam en ligt alleen maar te denken aan hoeveel uur je nog maar kan slapen. Een ventilator biedt sowieso uitkomst. Wij hebben een ven met een koelingsfunctie (maar hier ben ik niet zo fan van, want die lekt vaak), dus ik zet net zo lief gewoon de ventilator aan. Als het raam openstaat en er komt koele lucht naar binnen, verspreidt de ventilator de koelere lucht lekker. De timer erop is perfect: zo gaat hij vanzelf na 1 of 1,5 uur uit, als ik al lekker ben ingeslapen. Ook het monotone, zoemende geluid zorgt ervoor dat ik beter inslaap.

Een fijne slaapomgeving

Een rustige slaapkamer, weinig licht en geluid, en uiteraard een goed bed zijn de vereisten voor een goede nachtrust. In de warmte haal ik vaak m’n dekbed uit de hoes en slaap ik alleen onder de hoes. De gordijnen houd ik heel de dag al potdicht (om de warmte buiten te houden) en ook ‘s nachts wil ik hier geen straaltje licht doorheen zien komen. Wij hebben een boxspring met een topmatras, en allebei aparte dekbedden. Ik wil wel graag een andere bedombouw – de poes heeft er flink wat schade aan toegebracht. We hebben op dit moment geen hoofdbord, en dat staat nog wel op m’n wenselijstje. Ik heb stiekem al zitten gluren bij Living Comfort, waar je ook van hoofdbord kan switchen bij een andere bedombouw. Dat vind ik wel wat, een beetje je eigen bed designen 🙂 Onze matrassen zijn nog wel in orde, 1 van de redenen waardoor we wel lekker slapen met dit weer!

Heb je al aan de insecten gedacht?

Wapen je tegen de zoemende mug: hang een klamboe op, spray jezelf onder met anti-muggenspul, en je doet er ook verstandig aan om geen groot licht in je kamer aan te doen voordat je naar bed gaat. Lok ze niet met een fel peertje! Niks zo vervelend als wakker gehouden worden door het terroriserende geluid van een duiveltje met 2 vleugels.

Meer verkoeling

Heb je een wat breder budget en kan je echt totaal niet slapen met dit weer? Denk dan eens aan de aanschaf van een mobiele airco. Deze heb je al voor ongeveer 300 euro, in verschillende soorten en maten. Het beste is om deze even aan te zetten voordat je gaat slapen. Als je dan naar bed gaat, is je slaapkamer koel en kan je de airco uitzetten. Mocht je het waard vinden, is dit zeker een goede investering.

Wat is jouw beste tip om te slapen met dit weer? Fijn weekend! 

Dit artikel bevat een gesponsorde link

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...