Vorig jaar schreef ik een artikel over de leukste moederdagcadeaus onder de 25 euro. Dit jaar zoek ik allemaal leuke dingen uit voor de vaders! Ik vind het altijd lastig om iets leuks te geven – met verjaardagen en kerst geef je vaak al leuke cadeaus, maar op deze dag mag papa natuurlijk niet vergeten worden. Mijn vader leest graag, maar om hem nou elk jaar een boek te geven… ook staat vaderdag voor ons altijd meer in het teken van iets kleins maar met liefde uitgezocht. Daarom geef ik er graag een persoonlijke touch aan, en kies ik een cadeau uit wat bij m’n vader past. Vandaag wat inspiratie voor jou!

Het lekker-op-pad-cadeau

Fijne cadeaus om te geven vind ik altijd iets waarbij je ouders iets kunnen gaan doen. Lekker lunchen ergens, of een high tea of een high wine! Bij elke supermarkt kan je tegenwoordig wel zo’n bon vinden en zo geef je ze niet alleen lekker eten, maar geef je ze ook quality time. Een lunch voor 2 kan je al rond de 20 euro cadeau doen. Zeer belangrijk in een leven waarin het draait om werken, oppassen op de kleinkinderen en vrijwilligerswerk. Ik maak mijn ouders altijd blij met een saunabon! Iets meer budget? Geef ze er dan een massage of gezichtsbehandeling bij. Daar wordt iedereen blij van 🙂

Het barbecue-cadeau

Ooit gaf ik mijn vader al een dergelijk cadeau: een rood schort met ‘The Naked Chef’ erop, wat ik zelf had laten bedrukken 🙂 Je kan het natuurlijk ook wat minder flauw houden en gewoon z’n naam op het schort laten drukken. Maar een ander bedrukt cadeau is ook altijd leuk, vooral als je er een lief tekstje op laat drukken. Papa zal smelten!

Je kan er ook een nuttige twist aan geven: is het bbq gereedschap van je vader aan vervanging toe? Of als hij een echte grillmaster is, is een lekkere kruidenmix of een uitbreiding op de barbecue ook altijd een leuk idee. Ik zie nu ook veel boeken over vlees grillen voorbij komen. Bij Primera kan je het bekende Smokey Goodness boek personaliseren met je vaders naam erop. Dat

Het ontbijt-op-bed-cadeau

M’n broer gaf dit m’n schoonzus voor haar verjaardag: een besteld ontbijtje op bed, van de plaatselijke bakker. Mocht jouw bakker dit niet doen, zijn er ook genoeg plekken waar je dit online kan bestellen. Scheelt vader weer een ochtendje beschuitjes smeren!

Het lekker-lezen cadeau

Vind jouw vader echt de ontspanning in een dikke pil? Check dan eens je plaatselijke boekhandel: grote kans dat hij nog niet alle boeken uit de top 10 heeft! Ik maak mijn vader altijd blij met een nieuwe John Grisham of David Baldacci.

Het cadeau voor de gadget-freak

Slaapt jouw vader bijna met z’n telefoon in z’n hand? Dan is z’n telefoonhoesje vast wel aan vervanging toe. Een mooi leren hoesje (vaders houden vaak wel van hoesjes met vakjes!) komt dan vast wel van pas. Wat ook een goed idee is: een glazen screenprotector. Net even wat sterker en beter dan een plastic protector. Het heeft mijn telefoonscherm al regelmatig voor wat barsten behoed!

Het Smokey Goodness boek gaat denk ik in mijn winkelmandje belanden voor vaders: een mannelijker cadeau kan je haast niet geven, toch? 🙂 Wat geef jij je vader, of ‘doe’ je niet aan vaderdag?

Dit artikel bevat gesponsorde links.