Als blogger moet je soms…

Ik blog nu ruim 3 jaar en ik vind het de leukste hobby die je kan hebben. Ja, het is mijn hobby. Ik werk fulltime en m’n blog doe ik er naast. Ik heb ook niet de ambitie om dit fulltime te doen, want ik hou van m’n werk. Ik heb creatief werk, maar in m’n blog kan ik mijn creativiteit op een andere manier kwijt. Omdat het ook geen verplichting is, omdat ik er niet mijn brood mee verdien, kan ik het leuk houden voor mezelf. De laatste tijd groeit m’n blog aardig en daar komen ook andere dingen bij kijken. Het is een hobby, maar wel met verantwoordelijkheden en opdrachtgevers die iets van je verwachten. Een serieuze hobby dus! ๐Ÿ™‚

Vertellen dat je heus nog wel je eigen kleren koopt

Yes, mijn samenwerkingen hebben vaak te maken met outfits. Maar niet alles wat ik draag is gekregen! Ik bestel nog maandelijks bij H&M en ik loop ook nog regelmatig over het winkelcentrum te zwerven naar nieuwe outfits of schoenen. Ik wil het liefst elke week een outfit online hebben staan maar ik heb niet elke week een samenwerking. Mensen zeggen vaak: “Jij krijgt toch alleen maar kleren, koop je zelf nog eens wat?” Het antwoord op je vraag is ja. Teveel soms zelfs ๐Ÿ˜€

Nieuwe dingen verzinnen

Het zit in onze natuur om in je comfortzone te blijven. Hoe fijn dat ook is,ย  ik wil ook graag vernieuwende dingen laten zien op m’n blog. Dat hoeft niet per se elke week, of elke maand. Maar af en toe iets nieuws, iets geks: of dat nou zit in een manier van fotografie, of een product reviewen wat je niet vaak ziet (ik was een van de eersten die in 2016 over de menstruatiecup blogde) of een blog die compleet uit de bocht vliegt: ik vind dat wel belangrijk.

Goed plannen

Vooral omdat het de laatste tijd zo goed loopt, heb ik echt een planning voor mezelf moeten maken. Fotoshoots inplannen, plannen om te schrijven, en bovenal: communiceren met de opdrachtgever. Dat vind ik het allerbelangrijkst en ik baal ervan als ik het soms vergeet en zij mij mailen waar het artikel blijft. Terecht, vaak! Ik vind het een opluchting als een artikel online komt en hij van m’n lijstje af is, en tegelijkertijd vind ik het jammer als het lijstje leger raakt ๐Ÿ˜€

Nee zeggen tegen opdrachten die niet bij je passen

Laatst had ik een leuke samenwerking gedaan voor de SEO van een bedrijf. Kort daarna kreeg ik een mailtje of ik voor een andere website hetzelfde wilde doen. Ik voelde niks bij deze site en het paste ook niet bij me. Ik heb nee gezegd, want leuk geld verdienen is niet alles; ik blijf liever dicht bij mezelf. En op sommige mails reageer ik soms al niet eens meer.. mails van webshops met telefoonhoesjes of producten van AliExpress gaan bij mij gelijk de prullenbak in.

Omgaan met teleurstellingen wanneer een samenwerking niet doorgaat

Soms trek ik de stoute schoenen aan en benader ik zelf een bedrijf voor een samenwerking. Ik kan me dan al helemaal verheugen en heb het in m’n hoofd al helemaal vormgegeven… totdat het niet doorgaat. Dan komt wel vaak effe kut binnen. Het is een teleurstelling en wat ik in het begin vaak deed, was het op mezelf betrekken. Niet goed genoeg, ik voldoe niet aan hun standaarden, ze vinden m’n Instagram account niet mooi… Nu relativeer ik beter en kan ik me er makkelijker bij neerleggen. Jammer dan! Volgende keer beter.

Kiezen voor jezelf

We leven in een tijdperk waarin iedereen zichzelf vergelijkt met de buurvrouw, die hippe Instagrammer of de persoon die je 5 jaar geleden was. Ik doe dat zelf ook nogal vaak. Ik vergelijk vaak m’n blog met anderen: moet ik niet wat meer dit, of wat meer dat? Toen ik net begon schreef ik hele andere dingen, moet ik dat niet weer gaan doen? Nee, eigenlijk niet. Ik ben veranderd, ik heb me ontwikkeld, ik heb nu gekozen voor een bepaalde route op m’n blog en daar voel ik me nu fijn bij. Net als met m’n Instagramfeed: niet iedereen vindt het mooi en ik zal er vast ontvolgers door hebben gekregen, maar jammer dan. Ik vind het mooi en dat is eigenlijk het belangrijkste. Yes! I choose me.

Foto van Unsplash

5 Comments

  1. Herkenbaar, vooral het reageren op mails schiet er hier nog wel eens bij in. Op het moment gaat plannen ook voor geen draad, met al dat lekkere weer en klussen in de tuin schiet er een beetje bij in, blogs schrijven en plannen. Naja, het komt wel weer ๐Ÿ™‚

  2. Leuk artikel met een paar herkenbare dilemma’s! Ik voel zelf ook weleens de behoefte om bij producten die ik aanraad #nospon te zetten. Zo zie ik nu allerlei gesponsorde promoties van Pickwick voorbijkomen en ik plaatste in dezelfde tijd mijn lievelingsthee op Instagram. Dan voel ik me toch een beetje geroepen om erbij te zetten dat ik mijn theezakjes zelf heb betaald ๐Ÿ˜‰
    En alleen maar mooi trouwens dat je ook met bloggen vooral jezelf blijkt! Juist blogs van bloggers die hun eigen ding doen, zijn namelijk leuk om te lezen ๐Ÿ™‚

  3. Wat herkenbaar om te lezen! Ik ben net met een nieuwe blog gestart, na 3 jaar een blog te hebben gehad,
    dus ik kan me er wel goed in vinden. Het is niet altijd makkelijk, maar wel enorm leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *