Selecteer een pagina

NEW IN | HEMA Bamboo Charcoal Face Mask

25 mei 2018

Laatst bekende ik nog aan iemand: ik doe echt te weinig maskertjes! Mijn gesprekspartner zei: “Weet je wat ik doe? Ik doe er 1 op en ga strijken!” “Nou, das lekkere me-time,” was mijn sarcastische antwoord. Maar hey, het is wel efficiënt. Wanneer ik een masker op doe, ga ik ook niet met een komkommertje op m’n ogen liggen wachten tot het masker hard is geworden. Ik kijk op z’n minst een half afleveringetje Dynasty! Afgelopen vrijdag kreeg ik een spannende nieuwe tube binnen: het Bamboo Charcoal Face Mask van HEMA! Dit is een nieuw product wat HEMA heeft uitgebracht, samen met een facewash en een facepeeling!

HEMA Bamboo Charcoal Face Mask

Ik heb dus nog nooit een masker in een tube gehad! Ik kocht altijd van die een-keer-maskertjes, in zo’n plastic verpakking waar je (net als bij tandpasta) nooit echt alles uitkrijgt. Met deze tube kan je wel een tijdje vooruit, en dat voor maar 3,50!

De actieve charcoal in dit masker verwijdert invloeden van buitenaf van de huid. De dagelijkse vettigheid, vuil en ellende. De houtskool zuivert de huid en houdt de huid soepel.

Dit gezichtsmasker, met natuurlijke houtskool van bamboe, bevat groene thee-extract en provitamine B5. Het groene thee-extract ruik je gelijk: een zoete, zachte geur komt je tegemoet zodra je de tube opent. Het is een heerlijke fijne geur die niet overdadig is, maar juist subtiel aanwezig.

Provitamine B5 staat ook wel bekend als panthenol en is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorging. Panthenol houdt de huid soepel en elastisch, en kan tekenen van huidveroudering verminderen.

Een klei-achtige substantie komt uit de tube zetten. Doe een beetje op je hand, echt, een klein beetje is genoeg! Het masker smeert heerlijk uit en heel je gezicht is binnen no-time zwart.

HEMA Bamboo Charcoal Face Mask

HEMA Bamboo Charcoal Face Mask

Na een minuut of 15 is het HEMA Bamboo Charcoal Face Mask helemaal opgedroogd en ben je een net een uitgedroogd salmiakdropje 🙂 Spoel het goed af met lauwwarm water. Het kost even wat inspanning om het masker weer vloeibaar te krijgen, maar dat is met elk opgedroogd masker zo!

Check je gezicht nog wel even in de spiegel – dat is mijn tip voor waar en wat voor houtskool je dan ook gebruikt. Er blijven namelijk altijd wel wat restjes zitten, haha! Ik had het masker afgespoeld onder de douche en onder m’n onderlip zat nog een vage zwarte veeg. Not so charming!

En wat doet het bamboo charcoal face mask?

Het masker laat m’n gezicht heerlijk zacht en schoon achter. Het prikt helemaal niet en voelt dus niet agressief. Ook trekt m’n huid niet na het afspoelen. Ook na het testen op m’n hand werd deze helemaal zacht. Ik vind het een heel fijn product van HEMA en ga ook zeker de peeling en de facewash uitproberen.

Doe jij vaak maskertjes in combinatie met een beetje me-time, of breng je je maskertijd liever efficiënt door? 

Dit product heb ik ontvangen ter review.

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...