Eind april was ik uitgenodigd bij het IMAGE Skincare Experience Center in Haarlem. IMAGE staat bekend om hun kwalitatief goede salonproducten, maar sinds kort richten ze zich ook op de consumentenmarkt. In Haarlem zit sinds kort, in een prachtig monumentaal pand, het Experience Center. Hier kan je de volledige IMAGE ervaring krijgen πŸ™‚ Tijdens de behandeling werd er samen met de IMAGE Skincare specialist gekeken worden naar welke behandeling en producten passen bij mijn huidige wensen en behoeften. Deze week vertel ik je alles over deze ervaring, en volgende week vertel ik je meer over de producten die ik nu al een maand aan het testen ben.

De dag was gedeeltelijk een verrassing voor me. Op basis van de intake en de resultaten die daaruit kwamen, zou ik een gezichtsbehandeling krijgen. Maar welke kant dat op ging?

Terwijl Elvia van Image een kop thee voor me zette, vulde ik al een overzichtelijke vragenlijst in die betrekking had op mijn gezondheid. Hierna nam ze mij mee de schitterende behandelruimte in. Het prachtige, sierlijk ingerichte pand staat vol met bloemen en de kleurrijke producten van Image Skincare.

Ik vond hun slogan erg leuk gevonden: Image Now, Age later. Image Skincare is een merk wat zich richt op huidverbetering. Ze hebben verschillende lijnen voor verschillende huidproblemen/huidsoorten. Ieders huid is anders en daarom raadt Image ook echt een behandeling en een advies van hun specialisten aan.

Elvia ging vervolgens met mij in gesprek over mijn huid en mijn ergernissen/problemen. Ik heb niet de makkelijkste huid (daar heb ik al vaaaaak over geschreven), maar mijn gezicht is tot nu toe altijd wel een beetje uit de vuurlinie gebleven. Zeker, het is gevoelig, en ik heb last van roodheid, adertjes en erger me vooral aan de fijne lijntjes. Zoals Elvia liefdevol benadrukte: dat hoort bij de leeftijd, daar ga je niks tegen doen – maar je kan het proces wel vertragen en de huid er beter laten uitzien met goede verzorging.

De intake

In deze intake gaf Elvia me veel advies over huidverzorging. Als je 30 bent denk je dat je alles wel weet… maar het tegendeel was waar! Ik heb nog een hoop geleerd, onder andere dat ik beter na het verwijderen van m’n make-up mijn gezicht beter kan reinigen met een facewash dan met een watje met tonic. Ook vertelde Elvia me dat ik dit beter 2 keer per dag kan doen. Ook na een nacht slapen! ‘s Nachts werkt je huid ook lekker door dus zo’n opkikker ‘s ochtends is alleen maar goed. We bespraken wel bijna een uur mijn huid, mijn skincare rituelen en de verbeterpunten. Na de intake kwam Elvia met het advies dat mijn huid vooral vocht kon gebruiken. De behandeling was nog maar het begin: ik kreeg een heerlijke vitamine C peeling.

Vitamine C peeling?

Heel eerlijk: ik ga nooit naar een schoonheidsspecialiste voor een peeling of iets anders heerlijks. Dus ik vond het gelijk al een heerlijke ervaring!Β Met een Image Skincare peeling op basis van een hoge dosis vitamine C worden dode huidcellen verwijderd. Ook zal de huidskleur zal egaler worden, gladder aanvoelen en een frissere uitstraling krijgen.

Ik heb goed opgelet toen Elvia me alles vertelde over de peeling.Β De peeling wordt in 4 laagjes op de huid aangebracht. Het kan een beetje prikken. Ik reageerde er inderdaad wel op en moest steeds een cijfer geven. Prikt het 10, 5 of 2? Elvia begon mijn gezicht te verkoelen met een waaiertje en gelukkig ging ik al snel van een 7 naar een 2.

De laagjes worden steeds ingemasseerd. De producten van Image Skincare ruiken heerlijk fris en echt naar sinaasappeltjes – je ruikt gewoon de vitamine C! Naast vitamine C bevat de peeling ook glycolzuur en retinol die samen de celvernieuwing stimuleren.

Ik had na de behandeling gelijk een fris gezicht, wat totaal niet rood of gevoelig eruit zag, wat ik eigenlijk had verwacht na zo’n prikkelige peeling. Lekker zeg! Ik kreeg nog enkele instructies mee (voorlopig niet waxen op m’n gezicht bijvoorbeeld) en vervolgens koos Elvia enkele producten uit die goed bij mijn huid passen. Deze heb ik ondertussen al een maand getest en volgende week komt daar de review over online. Ik verklap alvast: het is FIJN!

Doe jij jezelf weleens een behandeling bij een specialist cadeau?Β 

Ik ben voor deze behandeling uitgenodigd door Image Skincare Experience Center.