Selecteer een pagina

Heerlijke zomerse salade met druiven en kaas

01 mei 2018

Als ik het weerbericht mag geloven, komen er weer een paar heerlijke dagen aan de komende week. Niemand staat graag lang in een warme keuken als het zonnetje schijnt, en daarom maakt iedereen vaak salades in dit seizoen. Ik heb altijd een paar geijkte recepten waar ik op terugval (caprese, tomaat/feta, een goed gevulde met een gekookt eitje en kip) maar vorige week was het tijd voor wat nieuws. Geïnspireerd door een kaasplankje maakte ik deze smakelijke salade met druiven en kaas!

Druiven zijn, naast aardbeien natuurlijk, nature’s candy en ik eet ze het liefst het hele jaar door. Ze zijn niet altijd even lekker, maar momenteel heb ik weer 2 smakelijke bakken in de koelkast staan. Het leek me lekker om ze door een salade te doen, en zoals ik al eerder zei liet ik me inspireren door een kaasplankje. Vaak vind je hier druiven bij, evenals wat nootjes en andere lekker combinaties van zoet en zout.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:

  • een zak gemengde rucola sla
  • een halve komkommer
  • een bakje magere spekjes
  • 1 blok manchego kaas
  • 2 handjes noten
  • zoveel druiven als je wil!

Bak de spekjes uit op een laag vuur & met de afzuigkap hoog! Want poeh, dit kan altijd zo meuren. Snijd ondertussen de komkommer in kwartjes en was de sla. Snijd de manchego in hele kleine blokjes. Vul de slakom met sla en gooi deze ingrediënten bovenop de sla.

Als de spekjes klaar zijn, is het wijs om even op een bordje een keukenpapiertje te leggen en ze hier op te gieten. Het keukenpapier absorbeert het vet uit de pan (ik hoef dit namelijk niet door m’n salade heen!). Laat ze ook even afkoelen en snijd dan als laatste nog de druiven doormidden. Deze kunnen ook bij de rest van de salade gevoegd worden, net als de notenmix en uiteindelijk de uitgebakken spekjes.

Serveer met een lekkere afgebakken focaccia en je hebt een goede zomerse avondmaaltijd te pakken!

Mocht je ervan houden, is het ook lekker om een dressing erbij te maken van een beetje olie, mosterd en citroensap. 

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, moeder van ons eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over moederschap!

NIEUWSTE BLOGS

Roomtour babykamer

Roomtour babykamer

Nu pas?! Ja nu pas! Omdat Norah 3 weken te vroeg kwam, was ik nog niet helemaal toegekomen aan de puntjes op de i. Haar kamertje was klaar, het wiegje was bekleed en de commode ingericht, maar het mocht nog wel net een tikkie leuker. De inspiratie kwam me niet direct...

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

Zwanger en overgewicht, hoe heb ik dit ervaren?

De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven, is omdat ik de laatste tijd regelmatig contact heb gehad met volgers op Instagram die worstelen met de combi zwanger worden en overgewicht hebben. Ze lopen aan tegen vooroordelen, of hebben last van de vooroordelen die...