Zoals ik al vaker heb verteld, heb ik nogal een gevoelige huid. Ik reageer snel op cremes in de vorm van een prikkelbare huid, uitslag of juist droge plekjes. Ik zoek altijd naar een creme die net wat beter is dan de rest. Ik kreeg een fijn pakketje opgestuurd met 2 producten van DermaSence. DermaSence maakt gebruik van een hoge concentratie werkzame stoffen in hun producten, die speciaal toegespitst zijn op huidproblemen. Ik heb deze producten een tijdje getest!

DermaSence

DermaSence is een Duits medisch huidverzorgingsmerk wat zich specialiseert in huidproblemen. Ze hebben diverse verzorgingslijnen – niet alleen voor het gezicht, maar ook voor de hoofdhuid en het haar. Ze hebben bijvoorbeeld producten tegen roos, maar ook tegen acne en rosacea. In hun uitgebreide assortiment zit ook een anti-aging lijn. DermaSence werkt met een kleurensysteem op hun verpakkingen: de kleurenblokjes geven aan waar het product voor is, hoe vet het is en voor welk huidtype het is.

Sinds vorig jaar is dit merk ook verkrijgbaar in Nederlandse apotheken.

DermaSence Cream Extra

De Cream Extra uit deze medische lijn is speciaal voor de gevoelige en droge huid. De crème bevat actieve bestanddelen van panthenol, maïsolie en teunisbloemzaadolie en je huid behoudt dankzij deze ingrediënten haar vocht.

De Cream Extra wordt ideaal bevonden voor een eczeemgevoelige huid. Vooral dit voorjaar heb ik last gehad van eczeem in m’n hals en ik smeer graag deze crème ‘s nachts op.

Het is een hele rijke, dikke crème die met dit weertype voor overdag iets te rijk is op m’n gezicht. Hij heeft een hoog vetgehalte en is perfect om je huid ‘s nachts te voeden. Het is namelijk een dag-  & nachtcreme – 2 voor de prijs van 1! 

DermaSence Eye Cream

We kennen het allemaal: de lachrimpeltjes! Ik irriteer me er al jaren aan, maar uiteraard ga je de rimpels niet tegen. De tand des tijds is genadeloos 😉 De elasticiteit in dit gebied neemt snel af omdat het tere huid is. Door de huid goed te voeden kan je de rimpels wel minder laten opvallen.

De intensief voedende ogencrème van DermaSence is anti-aging en past daardoor perfect in het ritueel van mijn huidverzorging. Hij is geurvrij, wat ik als perfect ervaar want parfum zo dicht bij m’n ogen vind ik niet prettig. Er zit een speciaal plantenextract in deze crème wat de aanmaak van collageen bevordert, wat op haar beurt de elasticiteit ten goede komt.  De ogencrème kan ook zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt en dient te worden ingeklopt.

Ik vind de Eye Cream prettig spul om het jaarrond te gebruiken. Het is iets minder vet dan de dagcrème en trekt goed in.

Conclusie

Fijn spul! Ik krijg totaal geen irriterende huidreactie op de DermaSence producten, omdat het grotendeels parfrumvrij is. De rijkheid vind ik een groot pluspunt, vooral op droge en eczeem/voor uitslag gevoelige plekken zoals mijn hals. In de zomer laat ik hem nog even in de la, maar in het najaar wordt de Cream Extra zeker onderdeel van m’n dagelijkse routine.