Zoals jullie weten, heeft The Body Shop een speciaal plekje in m’n hart. Ze hebben niet alleen heerlijk geurende, cruelty free producten, maar steunen ook nog eens meerdere goede doelen per jaar. Vorige week was ik uitgenodigd voor een presentatie van alle heerlijke nieuwe lijnen en werd de vochtbalans in m’n huid gemeten! Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? 🙂

Body Yogurts

De afgelopen weken zijn ze al veel langs gekomen op diverse blogs: de Body Yogurts! The Body Shop staat natuurlijk bekend om haar dikke body butters, die heel fijn zijn in de winter. Maar deze trekken langzaam in en in de zomer kan je lichaam wel wat anders gebruiken. Daarom zijn deze Yogurts ideaal: ze trekken binnen 15 seconden in en smeren makkelijk uit. Erg fijn: ze zijn allemaal 100% vegan!

In de winkel kreeg ik als eerste een uitgebreide demonstratie van de yogurts. Eerst werd m’n hand gescrubd met de zachte amandelmelk scrub. Melissa van The Body Shop vertelde me dat je beter kan scrubben op een droge huid: zo raken de srcubdeeltjes direct de huidcellen, zonder dat er een laagje van het douchewater tussen de scrub en de huid zit. Ik vond dit zo’n goed weetje dat ik deze graag met jullie wilde delen.

Vervolgens masseerde ze mijn hand in met de amandelmelk Body Yogurt. Deze geur was gelijk m’n favoriet! Ik houd niet zo van de hele fruitige en bloemige geuren. Ik vind die nogal heftig, en ik houd juist van zo’n subtiel geurtje op m’n huid. Na even masseren was de gelachtige yogurt inderdaad helemaal ingetrokken. Mijn huid was mat en lekker gehydrateerd!

Vervolgens was mijn rechterhand aan de beurt. Deze werd gecheckt met een moisture meter, hiermee checkte ze de vochtbalans in m’n huid. Op m’n rechterhand was dit zo ongeveer 20%. Laag! Idealiter hoort dit 50% te zijn, vertelde ze me. Maar dit is vaak niet haalbaar, vanwege invloeden zoals airco en verwarming. Rond de 30-35 zou al mooi zijn! Haha, dan heb ik nog een lange weg te gaan. Mijn vers ingesmeerde hand mat een waarde van 22. Die yogurt hydrateert dus goed!

Om de Body Yogurt te vergelijken met de Body Butter, masseerde ze m’n rechterhand in met een butter. Dit bleef als het ware liggen op de huid, een glimmend laagje was het resultaat. Het verschil is duidelijk aanwezig en de lichte structuur van de Body Yogurts blijken dus echt perfect voor het warme weertype. Ik ben fan! De amandelmelk yogurt zat in mijn goodiebag (yay!) dus ik smeer al heel de week elke ochtend m’n armen en benen in. Hmm, heerlijk!

Himalayan charcoal soap & mask

Het kleimasker met bamboehoutskool kende ik al uit een testertje. Het tintelende gezichtsmasker reinigt je gezicht diep en zorgt voor een frisse glow. Maar nu is er ook een facial soap met de charcoal. Het is niet voor het eerst dat ik enthousiast ben over houtskool, en ook dit product fascineert me enorm. Ik ben hem momenteel aan het testen, dus binnenkort volgt er nog een uitgebreide review!

Dit heerlijke zeepje, speciaal voor je gezicht bevat tea tree-olie en eucalyptusolie, die bekend staan om hun zuiverende eigenschappen. Hij reinigt je huid diep en vermindert overtollig talg.

Red de rode panda's
Bij iedere aankoop van deze zeep of het Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask help je Red Panda Network bij het redden van bedreigde kleine panda’s in het Himalayagebergte. Meer info over het redden van de rode kleine panda’s vind je hier! 

Oils of Life & Drops of Youth

Als aanvulling op de al prachtige Oils of Life lijn, is er nu een fijne facewash. Deze met zaadoliën verrijkte wasgel wordt geactiveerd tot lotion-achtige substantie wanneer hij in aanraking komt met water. Hij laat de huid heerlijk gehydrateerd achter en zorgt uiteraard ook voor een gereinigd gezichtje.

Ook de Drops of Youth lijn is uitgebreid met een facewash. De Gentle Foamwash komt als een schuim uit de flacon en is gelijk klaar om lekker je gezicht te reinigen. Deze wash droogt de huid niet uit en bevat een huidverjongende formule.

Beide producten zijn 100% vegan, Go Body Shop!

Verder heeft The Body Shop haar assortiment nog verrijkt met:

En nog veel meer! Bekijk alle nieuwe producten hier, of ga eens langs in de winkel voor een advies voor wat bij jou past! En als je daar toch bent, teken dan gelijk de petitie tegen een wereldwijd verbod op dierproeven. Dit kan je ook online doen! Super belangrijk, dus teken hier hier hier hier hier hier!  Want wist je dat er in China nog dagelijks wordt getest op konijnen? En dat deze dieren na de test allemaal gedood worden? Ik kreeg kippenvel na het horen van deze gruwelijkheden. Dus ik heb getekend, teken jij ook?

Forever Against Animal Testing!