beter slapen door lavendel

Beter slapen door lavendel: 3 producten getest – Lush, Weleda en Treets

Ik ben nooit echt een goede slaper geweest. Ik slaap altijd heel licht en kom lastig in slaap. Nu ik een vast ritme heb gaat het de laatste jaren steeds een beetje beter, maar de laatste paar maanden was het weer drama.Veel boze dromen (met de meest onwerkelijke verhaallijnen), wakker worden met hoofdpijn en je vervolgens gebroken voelen. Niet echt fijn!

Natuurlijk ben ik met van alles gaan experimenteren. Een ander kussen – slapen met het raam open (ook toen het nog koud was!) – met of zonder pyjama – homeopathische pilletjes – en uiteindelijk experimenteerde ik nog het meest met lavendel. Van Lesley kreeg ik de tip om eens Sleepy van Lush te gebruiken. Zelf had ik nog ontspannende olie van Weleda staan en als laatste schafte ik een pillow mist van Treets aan. En ga je beter slapen door lavendel? Ik deel graag mijn bevindingen met je!

Rustgevende lavendel

Lavendel doet mij altijd denken aan vakanties in Frankrijk. Met de caravan achter de auto door de lavendelvelden in Zuid-Frankrijk, met Ace of Base door de autoradio. In die regio vind je in elke winkel wel lavendelzeep en zakjes gedroogde lavendel. Ik associeer die geur dus altijd met kleine, propvolle winkeltjes in Zuid-Franse steden – oh, the memories! Lavendel brengt het zenuwsysteem tot rust en kan daardoor bijdragen aan een betere nachtrust. Er zijn diverse studies die aantonen dat bloeddruk kan dalen door het ruiken van lavendel, en dat men zich kalmer en gelukkiger voelde door het opsnuiven van de geur van lavendel. Klinkt als een wondermiddel!

Lush Sleepy

Sleepy is een zacht geurende, lekkere dikke bodylotion die je aan moet brengen voor het slapen gaan. Deze lotion bevat uiteraard lavendel, amandelolie, cacaoboter, jojoba-olie, Ylang Ylang en nog allerlei andere rustgevende oliën. Ylang Ylang staat al eeuwenlang bekend om zijn rustgevende en harmoniserende eigenschappen. Jojoba olie houdt de huid verzorgd en van de lavendel moet je uiteraard tot rust komen.

Over Lush Sleepy zijn enorm veel jubelverhalen te vinden. De geur is sowieso lekker zacht en subtiel. Het is geen overweldigende lavendel-walm. Qua hydratatie doet deze lotion niet veel voor mij. Maar ben ik er beter door gaan slapen?

De eerste 2 nachten dacht ik wel: ja, dit is het wel. Maar later in de week zwakte dit weer af. Ik gok toch dat het tussen de oren zit, en dat de lavendel in dit geval niet nadrukkelijk genoeg aanwezig is om ook echt de rust te brengen. Het is een fijne bodylotion die je huis minder trekkerig maakt op het moment dat je het aanbrengt, maar echt Sleepy word ik er niet van. Zodra het potje op is, zal ik er geen nieuwe van in huis halen.

Meestal ben ik wel enthousiast over Lush, maar helaas was Sleepy het niet voor mij.

On to the next one!

beter slapen door lavendel

Weleda Lavendel ontspannende body olie

Deze olie had ik nog in de badkamerla liggen, uit een periode dat ik ervan overtuigd was dat lavendelolie kalmerend zou werken voor m’n psoriasis. Op een avond masseerde ik m’n spierpijnerige armen ermee in, en ik sliep die nacht als een roosje. Ik werd aangenaam verrast wakker: hey, lavendel! Was het een toevalstreffer of is de lavendel in deze olie beter geconcentreerd? De volgende nacht probeerde ik het nog een keer en ik sliep nogmaals lekker. Veel vaster dan voorheen en ik werd veel uitgeruster wakker. Beter slapen door lavendel: check!

Treets Relaxing Pillow Mist

Eeen pillow mist: weer eens wat anders dan je huid insmeren met vloeibare lavendel. Ik had al eerder berichten gelezen over mensen die beter sliepen door een dergelijke pillow mist, dus zodra ik in de Holland & Barrett was kocht ik deze spray met lavendelgeur. Je moet deze mist 2-3 keer op je kussen sprayen. De geur is best wel nadrukkelijk, en dat vind ik altijd zo’n nadeel van lavendel. Wat ik wel geleerd heb door het testen van deze producten, is dat hoe sterker de geur is, hoe beter ik eigenlijk slaap. De Relaxing Pillow Mist hielp ook zeker bij aan een diepe, ontspannen slaap.

Kortom: door dit kleine zelf-onderzoekje heb ik geleerd dat lavendel bij mij zeker bijdraagt aan een goede nachtrust. Het is wel even zoeken naar het beste product, maar is dat niet altijd zo? De pillow mist heeft in ieder geval een vaste plek veroverd op het nachtkastje!

Heb jij ervaring met rustgevende sprays of lotions? Let me know, ben altijd benieuwd naar nieuwe producten!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze link iets koopt, verdien ik een klein beetje geld.

One Comment

  1. Ik heb een zakje gedroogde lavendel op mijn nachtkastje liggen. Als ik ga liggen en ik ruik de geur, dan denk ik aan mijn mooie vakanties in Frankrijk…het helpt wel. Ik hoop dat het bij jou ook zo goed blijft gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *