Een combinatie van feestvreugde en een weigering van techniek (lees: halfgare laptop) zorgden ervoor dat er niet veel online kwam de laatste 2 weken. Ik was jarig en ging met m’n vriendinnen een weekendje naar Warschau: dat waren 2 volle weekenden. En als fulltime werkende moet je het als hobbyblogger net hebben van de weekenden. Ik heb me er maar bij neergelegd en gewacht tot een rustig moment: voila, c’est ici!

Het weekend weg

2 jaar geleden trokken mijn vriendinnen en ik naar Budapest, om daar de stad te verkennen, dansjes te doen en te chillen in een badhuis. Vorig jaar deden we dit dunnetjes over door het weekend te combineren met een tof vrijgezellenfeest. Iets dichter bij huis, ditmaal in Antwerpen voor 1 nacht. Maar dit jaar kozen we weer een locatie waar nog niemand was geweest, en dat werd Warschau!

We boften wederom met het weer, dus het weekend bestond voornamelijk uit terrashoppen en wandelingen. Soms met een leuk eindpunt, en soms met een eindpunt wat niet meer bleek te bestaan… We zochten een foodmarket die op de 1 of andere manier niet op de plek stond die Google aangaf. Na een gesprek met wat locals bleek de foodmarket er niet elke week te zijn #oeps en als hij er al was geweest, dan was het a) niet hier en b) al gesloten. Ja. Genant dus. En wij maar wandelen (“de navigatie zegt nog even rechtdoor!”).

Jasje van Didi

Hoe dan ook: wandelen is niet erg als het verdomd lekker weer is. We tikten de 10000 stappen en aan aten die er weer aan met burgers en ijs. We dronken shotjes, dansten de blaren op onze voeten en verdrongen de katers met grote mokken koffie, en later op de middag met een voorzichtig biertje op wederom een nieuw terras.

Over Warschau

Warschau is een prachtige stad, met veel oude gebouwen en een gemoedelijke sfeer. Voor een hoofdstad is het allesbehalve druk en daardoor voel je je er al snel op je gemak. Je kan er heerlijk eten bij Aioli, ontbijten bij Karma Coffee, leuk stappen bij Piwpaw en fijn wandelen langs alle mooie ambassades. Er is een soort Markthal die niet overbevolkt is met toeristen, waar je van alles kan eten en drinken – en een groot pluspunt: Warschau is relatief goedkoop. Liefhebbers van musea kunnen hier hun hart ophalen, maar dit ben ik niet per se dus hier kan ik je ook niet meer over vertellen πŸ˜‰

Jasje van Didi

De outfit

Dit jasje van Didi ging mee in de koffer en kwam goed van pas op zondag, toen het 22 graden werd in Warschau. Het is een dun, legergroen spijkerjasje met grote knopen en kanten mouwen. Heerlijk luchtig en door een denim jasje ook lekker lichtgewicht. Denim kan zo zwaar zijn soms, vind je niet?

Vandaag trok ik hem dan voor het eerst in Nederland uit de kast. Met de zon op m’n pannetje en de wind die door de mouwtjes waait op de fiets: ik was een gelukkig mens, zo aan het begin van deze lente.

Het jasje kost € 59,95 in de webshop en winkels van Didi. Zag je m’n andere outfitpost met dit gave tuniekje al?

Ik draag het jasje op een bloemige, zachte broek van Primark met een elastische taille. Erboven een wijnrode top van H&M en m’n studded boots van Mel Ivy. Oeh, en wat vind je van m’n nieuwe titanium bril van Charlie Temple? Charlie & ik zijn dikke maten hoor! Het is een bril met extra lichte glazen, moet alleen nog even wennen aan de vleugeltjes…

He, it feels good to be back! Ik heb een hoop blog ideeΓ«n op stapel staan, dus tot snel!

Ben jij wel eens in Warschau geweest? Welke stad staat er nog op jouw to-visit lijstje?

In samenwerking met Didi