Laatst ging ik opzoeken welke  cup in in 2015 had besteld. Dit was de MeLuna cup – en tegelijkertijd dacht ik: 2015? Gebruik ik al zo lang een cup? Ongeveer 2,5 jaar ben ik nu een cupaholic en het maakt het maandelijkse feestje een stuk minder erg! Ik wilde een nieuwe aanschaffen en ging ik op zoek naar een mooie roze. De cup is dan wel verscholen, maar hey: het is de gedachte 😉 En mijn nieuwe aanwinst is de roze MyCup menstruatiecup!

2,5 jaar geen tampons kopen. Als ik een rekenwonder was, ging ik uitrekenen hoeveel geld ik had bespaard. Maar het geld is nog tot daar aan toe: het scheelt voor mij heel veel ongemak tijdens m’n ongesteldheid. En het feit dat ik m’n vagina niet meer vergiftig met troep die in tampons zit, vind ik ook heel wat waard. Heel veel mensen geven hier niet om, maar ik reageerde hier sterk op en ik merk nu duidelijk verschil!

MyCup menstruatiecup

MyCup menstruatiecup

In principe kan je echt jaaaaren met een cup doen. Ik hoefde niet per se een andere te kopen, want er was niks mis met m’n MeLuna cup. Maar hij was door de jaren heen een beetje verkleurd en iets slapper geworden. Ik merkte vooral tijdens m’n laatste dagen van m’n menstruatie dat ie minder opving en dat ik soms een inlegkruisje moest dragen om op te vangen wat er gelekt was naast de cup. Wanneer ik hem dan weer uitkookte, kromp hij weer wat in en dan kon ik weer verder. Niks ergs aan, en nogal een first world problem. Maar ik was toch ook benieuwd naar een ander merk en dus zocht ik op bol.com naar best beoordeelde cups.

De MyCup menstruatiecup komt bij de winkel Rosie’s Discoveries vandaan. Hij kost 27,95. De cup komt in een mooi doosje en zit daarin verpakt in een zakje waar je hem na je menstruatie kan opbergen.

De kwaliteit voelt goed: hij is stevig (momenteel steviger dan m’n MeLuna cup – maar heel eerlijk: ik weet niet meer hoe hij voelde toen ik hem net kreeg). Maar hij is tegelijkertijd soepel, ik kan hem goed dubbelvouwen om hem in te brengen.

MyCup menstruatiecup

Ik heb gekozen voor een maat S, wat aan te raden is als je nog geen kinderen hebt gekregen. Hij lijkt groter dan de MeLuna cup, en met het inbrengen merk ik dat wel. Maar ik maak de cup van te voren altijd nat onder de kraan zodat hij makkelijker in te brengen is, en met dat trucje gaat het wel. Ik voel de MyCup niet zitten: a big plus! Met tampons voelde ik ze altijd nog wel zitten en zat ik altijd te hannesen met de juiste formaten in op lichtere of zwaardere dagen. (Ik schreef hannesen met 2 s-en, maar blijkbaar is het met 1 s. Wist niet eens dat het een echt woord was haha!)

De MyCup menstruatiecup is een fijne plaatsvervanger voor de MeLuna cup. Hoewel ik die zeker niet ga weggooien is het fijn om opties te hebben. Dat willen vrouwen altijd, toch?

De cup is ook verkrijgbaar in het wit, maar omdat ze altijd wel verkleuren mettertijd koos ik liever voor roze.

Ben jij ook een cupaholic, of ben je nog een beetje terughoudend? Ik ben erg benieuwd hoeveel mensen tampons hebben afgezworen!

Dit artikel bevat affiliate links. Ik verdien een klein beetje geld als je via deze link iets shopt.