OkΓ©, ik lieg een beetje. De waxbeurt van afgelopen zondag was niet helemaal mijn eerste keer. Maar die ene keer, die heb ik uit m’n geheugen gewist. Maar toen ik me gisteren voor het eerst sinds die keer liet waxen, kwam alles in volle hevigheid terug. *slik*Β  πŸ˜‰

Een vrouwenpraat artikel, das lang geleden! Het leek me wel weer eens een geschikt moment om jullie te verrijken met informatie over mijn intieme zaken.Β 

De Γ©chte eerste keer

Een jaar of 6 a 7 geleden. Picture Margo en d’r roomie, op zoek naar een goedkope Brazilian wax. 2 studenten, rijker dan gemiddeld, maar ze geven liever hun geld uit aan wodka-appelsapjes in de Villa Kakelbont (R.I.P). Samen bezochten we een ietwat dubieus salonnetje waar we door een Braziliaanse schone vanonder volledig kaal werden gestript. De ervaring an sich staat me niet eens helder voor de geest. Maar de brandblaren die de week erna verschenen zal ik nooit meer vergeten. Een week lang smeerde ik m’n poenani in met aftersun, en de vellen hingen eraan. Letterlijk.

Scheren = ontberen

Sindsdien ben ik 2 keer per week in de weer met een scheermes en om eerlijk te zijn: dat ging me wel een beetje tegenstaan. Ik kreeg lang niet elk haartje te pakken en jezus, na 3 dagen mocht ik weer aan de slag. Liet ik het een dag te lang staan, irriteerde het me mateloos. Ik dacht al langer over waxen na, maar de prijs hield me tegen. Wil je naar een goede salon, dan mag je wel een bedrag van rond de 4 tientjes neerleggen. Niet dat ik geen 40 euro heb, maar ik had het niet per se over voor zoiets luxe. Want dat is het wel, toch? Een luxe.

Via een influencer platform kreeg ik een samenwerking met Delete Waxing*. Delete is een professionele salon en precies de salon waar ik al langer heen wilde, want hij zit op m’n route van werk naar huis. Ik schreef me in en kreeg na een dag al respons. De opdracht was mine! Ik mocht kiezen voor allerlei soorten behandelingen, maar ik ging voor de full monty en ik schreef me in voor mijn eerste Brazilian Wax (een eerste echte goede, dan).

*Dit artikel is geen spon, dat waren m’n Instagrammetjes op de betreffende dag. Ik vind het gewoon leuk om jullie hierover te vertellen!Β 

De voorbereiding

Toen begon het grote rekenen. Uit het verre, verdrongen verleden wist ik nog dat de haartjes ongeveer een halve centimeter moesten zijn. Ik maakte op donderdag de afspraak. Ik legde nog net niet een meetlat ernaast, maar de grote vraag rees op: zou het zondag 5mm zijn? Zou ik dan niet weggestuurd worden? Oh well fuck it, ik ga ervoor. Ze kunnen met 4m toch ook wel uit de voeten?

En dan nog even doorbijten. Want het irriteerde ondertussen al aardig. Gek genoeg begon ik er op zondag net aan te wennen. Ahh, dus zo doen de ‘naturals’ het. Een kwestie van je ergernis opzij zetten. Niet heel makkelijk, maar a la.

Zondag nog even fris gedoucht een paar uur voor het bezoek en daar ging ik dan. Zonder verwachtingen, maar toch wel met een beetje gezonde spanning.

De wax behandeling

Delete heeft een mooi toegangssysteem, waar je met een QR-code binnenkomt. Veilig voor degene die binnen aan het werk zijn, en prettig voor de klant die niet hoeft te wachten. Het personeel weet gelijk dat je binnen bent, omdat je QR-code uitgelezen wordt. De IT-er in mij kreeg wel even de hots van deze technologie. Maar dit geheel terzijde.

Wax Angel Conchita begeleidde me (na een paar minuten wachten waarin ik mooi m’n Instagrammies kon maken) naar de cabine waar ik mezelf kon opfrissen met een zogeheten intimate wipe. Ik was er klaar voor en ging maar vast liggen op de met papier belegde bank.

Conchita kwam weer binnen en vertelde me dat ze 2 regels had: haar niet aanraken (mensen grijpen wel eens haar arm in het heetst van de strijd) en ten alle tijden je benen openhouden voor haar. Haha!Β 

Conchita bracht de warme wax aan en beloofde dat ik bij haar niet zou verbranden. Ik hield m’n adem in terwijl ze de waxpapiertjes aanbracht. Toen ze de eerste eraf ratste ging ik echt door de grond. Ik wil het zeker niet mooier maken dan het is: het doet verrot pijn. Volgens de Wax Angel komt dit omdat je haartjes nog stug zijn van het scheren. De eerste keer schijnt het ergst te zijn, zei ze. Ain’t that the truth!

Regelmatig moest Conchita me eraan herinneren dat ik moest doorademen. “Ffff, fffff,” deed ze dan voor, wat mij eraan herinnerde dat ik niet heel de waxbeurt m’n adem in kon houden. Er zijn gevoelige stukjes in de schaamstreek, en stukjes die je amper voelt. Hoe dan ook: niet m’n doorgaans favoriete zondagse besteding.

Uiteraard leveren ze bij Delete geen half werk, dus ook de bilnaad wordt mee gewaxt. Ik moest me op m’n buik draaien. In the heat of the moment kwam m’n lunch van die middag naar boven. Ik slikte het zuur weg en haalde diep adem. Ook tussen de bips werd de wax gegoten en met 1 strip was het gedaan. Conchita strooide er wat talkpoeder op menthol basis tussen. Tegen het schuren, vertelde ze me. Daar bedank ik de volgende keer voor, want ik heb nog een paar uur een brandende arie gehad. Thuis heb ik er gelijk even een koude douche straal op gezet maar het mocht niet baten.

Zoals je me kent deel ik graag alle details met je… you’re welcome #sadievoice

Op het moment van schrijven ben ik ruim 24 uur verder. Bij Delete heb ik me gister een cooling lotion en een scrub laten aansmeren. Ik wilde het deze keer goed doen! De cooling lotion heb ik ondertussen al 3 keer aangebracht. De roodheid verdween gisteravond al. Tot op vanmiddag was de gehele voorboel nog wel heel gevoelig. Vanmiddag verschenen er wel wat rode bultjes, maar die zijn nu nagenoeg weg. Morgen mag ik aan de scrub! Er wordt geadviseerd dit 3 keer in de week te doen, en de cooling lotion mag je zo vaak opsmeren als je nodig acht.

Over 3 weken mag ik weer – gister dacht ik nog HELL TO THE NO, maar vandaag denk ik er al anders over. Nu hopen dat m’n portemonnee er over 3 weken ook zo over denkt πŸ˜‰

Spill the beans! Heb jij je al eens laten waxen? Hoe was jouw ervaring?