Het zonnetje schijnt en ik heb de voorjaarskriebels! Naast het klussen ben ik ook enorm aan het weggooien geslagen. Lekker opruimen en onzinnigheden in een vuilniszak mieteren: heerlijk! Tot aan m’n sokkenla aan toe, zo erg is het momenteel. 😉 Ik omarm de lente volop, en toen ik zaterdag bij Lesley op kraamvisite was (ben gesmolten door die kleine Mimi) maakten we een wandelingetje naar het tuincentrum. Hier kocht ik willekeurig wat plantjes en bedacht dat ik hier wat leuke lente decoratie voor op de eettafel mee wilde maken. Hoe? Dat was nog even improviseren, maar het is gelukt en ik heb iets simpels maar leuks op tafel gezet.

Wat heb je nodig?

  • Een schaal (ik gebruikte een oude, afgedankte fruitschaal)
  • Aarde (ongeveer een half plantengranulaat van IKEA)
  • 3 kleine plantjes (ik heb klimop, witte druifjes en een klein friemelig plantje waar ik de naam niet meer van weet)
  • Spaans mos of iets soortgelijks
  • 1 potje

Geen groene vingers nodig voor deze DIY lente decoratie!

De plantengranulaat van IKEA is ideaal: je koopt ze per 3 en elk tablet zit in een plastic zakje. Je giet er tot 2 liter water in en de tabletten komen omhoog, net zoals bij de moestuintjes! Je kan er tot 5 liter aarde uithalen, echt te gek. Geen gesjouw meer met zakken aarde & het kost maar 0,99 cent!  

Ter extra deco had ik er nog een gezellig paaskuiken ingezet. Een beetje geel maakt altijd alles gezelliger 🙂 vinnikdanhe.

Ik heb de klimop en de druif in de aarde gezet. Het friemelplantje zit in een gezellig paasei-potje wat half in de aarde steekt. De mos heb ik er overheen gedrapeerd zodat je niet alleen maar de zwarte aarde ziet.

Lente decoratie

Supersimpel en groen staat altijd gezellig op tafel. Je hebt deze leuke groene schaal binnen 5 minuten gemaakt. Beloofd!