Zo nu en dan ga ik met m’n moeder op zoek naar een leuk, nieuw tentje om te lunchen. Ik woon al bijna 2 jaar op Katendrecht maar heb nog zoveel leuke zaakjes in de buurt niet gezien. Ik streef ernaar om ze allemaal met m’n mamsie te bezoeken de komende jaren! Laatst bezochten we samen Koffiehandel Pretoria, net van Katendrecht af maar wel aan de overkant op het randje van de Afrikaanderwijk. Op de hoek van de Pretorialaan en Bloemfonteinstraat ligt dit schattige zaakje met de gele luifels.

Lekker simpel lunchen, en niet duur!

Koffiehandel Pretoria triggerde me al veel langer, maar ik had nooit een goed excuus om zomaar te gaan lunchen! Maar met m’n moeder wel en samen genoten we van een simpele, maar heerlijke lunch. Uiteraard testte ik hier ook een chai latte uit (kruidig en oppeppend!), gevolgd door een tosti brie met walnoten en honing met een justje erbij. Erna namen we nog een kop muntthee en samen waren we nog geen € 30 kwijt.

Koffiehandel Pretoria bestaat uit 2 verdiepingen. Boven is een ‘hipsterhoekje’ met lazy banken, diverse kunstobjecten en nog wat zitjes. Je kijkt over het balkonnetje zo beneden de zaak in en Rotterdam Zuid op. Echt leuk! De zaak heeft een warme aankleding, met donker hout, gele muren en rode accenten. We hebben er, zonder dat we het doorhadden, zo een paar uur gezeten. Het was er heerlijk chill!

Ook heeft deze tent een leuke minibieb, een initiatief wat ik steeds vaker zie opduiken in de stad.

Koffiehandel Pretoria

Je kan Pretoria ook afhuren, en dat is zeker iets wat ik overweeg voor m’n 30ste verjaardag in april. Brrrr! The big 3-0… Anyway! Erna liepen we de markt op het Afrikaanderplein over en na een rondje zuid stapten we weer in de bus naar de Kaap. Koffiehandel Pretoria is zeker een aanrader voor een hele chille middag.

Mam, wanneer gaan we weer?

Las je m’n vorige lunch-blog met m’n moeder al?