OUTFIT | Color me curvy

29 januari 2018

Ik had het je beloofd he, meer kleur! Zodra ik dit bloesje spotte op Wehkamp wist ik het: mine mine mine! Ik ben al wat langer op zoek naar niet te nette maar wel mooie bloesjes voor op kantoor. We hebben geen dresscode, maar netjes wordt altijd wel gewaardeerd, zeker wanneer je afspraken met klanten hebt. Jammer genoeg is dit bloesje geen blijvertje gebleken want tijdens de shoot merkte ik dat hij a) erg korte mouwen had en b) nogal krap zat bij mijn rechteroksel?! Maar wat ik hier wel van ‘geleerd’ heb is dat ik meer van dit soort leuke printjes in m’n garderobe wil!

The blouse is een pyjama-esque modelletje zoals je die de afgelopen weken wel vaker zag langskomen. Een hooggesloten kraag met een wit biesje: erg schattig. Hij is van Only en ik draag hem in een maat 42, net op het randje dus. Een 44 was beter geweest, helaas maakt Only niet alles in grotere maten.

Twitter bom

Afgelopen zaterdag plaatste ik onderstaande foto met deze tekst op Twitter: Ik deed vandaag een shootje en je ziet hier gigantisch m’n belly en het kan me niks schelen want het is toch verdorie een leuke outfit! Ik verkleedde me vervolgens 80 keer, ging naar een verjaardag, c’est tout.

Later die avond zag ik een stijging in mijn Instagram volgers (dat is zeldzaam dames en heren, zeer zeldzaam) maar ik dacht nou, het zal wel. De volgende ochtend bleef de stijging doorgaan en ook m’n Instastories werden voor mijn doen booming bekeken. Pas veel later die middag lag ik op de bank en opende ik Twitter weer eens. Ik zag 65 likes en 20 reacties op die foto. Voor een Twitteraar van mijn (kleine) kaliber is dat veel. Vrij veel. Ik begon alles te lezen en kreeg een brok in m’n keel. Mensen reageerden gigantisch lief en ik bibber er nog steeds van als ik er aan denk. Ergens was ik ook voorbereid op een reactie als “je bent te dik bah” maar niemand. Nie-mand. Meisjes, vrouwen, jongens en mannen: iedereen was lief.

En de like-bom ging maar door. Momenteel staat de teller op 179 en ik vind dit maar bizar. Ook op Instagram kreeg ik te gekke reacties op m’n stories. Heel veel mensen ‘hadden ook zo’n buik’ en velen noemden mij een inspiratie om die buik wat minder hysterisch te bedekken. Weer kippenvel. Op m’n linkerbovenbeen momenteel.

Ik. Inspiratie. Dat is altijd mijn droom geweest, een stiekem doel met m’n blog en Insta. Ik ben niet per se bodypositive. Ik heb niet de beste relatie met die immer zichtbare buik. Maar hij is er nou eenmaal en ik werk er wel aan om hem te laten verdwijnen, want ik vind het geen succesnummer. Maar zolang hij er is, moeten hij en ik er maar het beste van maken.

In sommige kledingstukken zal je nu eenmaal minder flatteus naar voren komen dan in anderen. Maar als je er verdomd sexy uitziet, who cares? Je moet zelf in ieder geval de laatste zijn who cares. Bepaalde kledingstukken komen nu eenmaal beter tot hun recht tucked in. Een bloesje in een broek, een shirtje in een rokje. Moderner en leuker, en moet je het dan laten vanwege die belly lines? Vind ik niet. Nooit gedaan, zal ik nooit doen. En ik hoop dat ik jou kan inspireren om hetzelfde te doen!

In other news: de broek is mijn trouwe lover van MS Mode. De bril is een neppertje van H&M en de schoenen zijn van dezelfde keten. De foto’s zijn gemaakt door de altijd lieve Lesley.

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...